[Žinios trumpai] Skelbia, kad Kremlius priėmė „patį kvailiausią įmanomą“ sprendimą dėl artilerijos trūkumo - Rusijos karo lėktuvams šakės  (2)

Didelis artilerijos pabūklų ir sviedinių trūkumas privertė Maskvą pakeisti savo požiūrį į aviacijos naudojimą, o tai tiesiogiai paveikė jos nuostolius Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarosiomis savaitėmis smarkiai išaugę Rusijos karinės aviacijos nuostoliai nėra atsitiktiniai ir tapo tiesiogine Rusijos Federacijoje priimto sprendimo pasekme. Atsižvelgdama į didelį artilerijos pabūklų ir amunicijos trūkumą, Maskva pradėjo intensyviai naudoti aviaciją net tose zonose, kur veikia daugiasluoksnė Ukrainos oro gynybos sistema. Apie tai savo puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ rašo karo ekspertas Aleksandras Kovalenko.

„Ar pastebėjote, kaip dažnai vėl pradėjo kristi Rusijos paukščiai? Tam yra gana objektyvios priežastys, o ne kažkoks geltonsnapių lakūnų, skrendančių į mūsų oro gynybos ir mobilių priešlėktuvinių sistemų dengiamas zonas, nusistatymas. Ir kad ir kaip keistai tai skamba, bet to priežastis yra artilerijos trūkumas…“ – rašo Kovalenko.

Anot jo, rusams trūksta ne tik amunicijos, kurios tiekimo problemos kasdien auga, bet ir artilerijos pabūklų, kurių Rusijos okupacinė kariuomenė yra priversta atsivežti iš Baltarusijos teritorijos.

 

„Šiuo atžvilgiu Rusijos karinė vadovybė, mano nuomone, priėmė patį kvailiausią sprendimą: artilerijos nuostoliams kompensuoti jie naudoja aviaciją. Visų pirma, jie naudoja atakos sraigtasparnius, kurie tarsi imituoja artilerijos funkcijas. Tokie sprendimas prisideda prie staigaus Rusijos karo aviacijos nuostolių padidėjimo. Tai čia jūs pasakykite… Iš kurios pusės bežiūrėtum, bet čia viskas gerai!“, teigė Kovalenko.

(126)
(3)
(123)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: