[Žinios trumpai] 3 NATO šalys pasiūlė sukurti specialų tribunolą Putinui  ()

Baltijos šalys ragina sukurti specialų tarptautinį tribunolą nusikaltėliams nubausti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina ne viena šalis, kelianti konkrečius raginimus, reikalaujančius, kad Rusija atsakytų už sukeltą karą. Lietuva, Latvija ir Estija paragino sukurti tribunolą, tirsiantį Maskvos nusikaltimus.

Apie tai rašoma oficialiame bendrame dokumente, kurį paskelbė trijų šalių užsienio reikalų ministrai spalio 16 d.

„Neseniai įvykdyti tyčiniai išpuoliai prieš civilių namus, mokyklas ir žaidimų aikšteles, taip pat civilinę infrastruktūrą visoje Ukrainoje yra tik naujausias Rusijos neišprovokuotos teroristinės kampanijos prieš Ukrainos žmones epizodas. Kadangi žiaurūs Rusijos išpuoliuai prieš Ukrainą tęsiasi, ES turi veikti“, -  pabrėžė ministrai.

Europos Sąjunga turėtų remti Ukrainos atliekamus tyrimus, taip pat Tarptautinio baudžiamojo teismo veiklą. Juk dabar jis vaidina pagrindinį vaidmenį, renkant rusų nusikaltimų įrodymus. Ministrai pabrėžė, kad ES pastangos tuo neturėtų baigtis.

 

Kol kas nėra tarptautinio teismo, kuris galėtų patraukti aukščiausią Rusijos politinę ir karinę vadovybę atsakomybėn. Lietuva, Latvija ir Estija ragina sukurti specialų tarptautinį tribunolą nusikaltėliams nubausti.

„Pagrindiniai šios mirtinos agresijos sumanytojai, kurstytojai ir pagalbininkai neturėtų išvengti bausmės vien dėl tarptautinės baudžiamosios jurisdikcijos spragos“, - akcentavo ministrai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()