[Nuomonė] Sensacingas pareiškimas: Minskas su Kyjivu pradėjo bendrą žaidimą prieš Putiną - „vis tiek asilas mirs“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2022-10-17 12:43
Tapatį ir aš sakiau ir susilaukiau iš teisuolių tokių kaip benediktas minusų. Bulvių maišas aukoja savo reputaciją tarptautinėje arenoje, kad tik BY išeitų be karo. Jis sušiko BY imdamas putino pinigus, bet grąžinti putkai nenori nieko. Nu gal ginkluotę duoda kuri neaišku kokiam stovyje.
Benediktas 2022-10-17 13:04
Tikrai. Koks geras tas Lukošenka, taikos balandėlis. Ir baltarusiai su juo užsigyveno O galėjo būti koks nors kitas, daug blogesnis
donatasv 2022-10-17 13:20
BY kaip ir Ukrainai pražiopsojus šansą stot į nato kito kelio nebuvo, eit su rusu arba kariauti. Taip kad teisuolio mentalitetą padėt į šoną reikia kada ant plauko kabo šalies likimas.
kestutisz 2022-10-17 13:37
Tarptautinės reputacijos jis ir taip neturi. O vat išsiderėti valdymą niekam daugiau pasaulyje neįdomios šalies iki gyvos galvos - be problemų. Svarbu kad nedarytų pagrdindinės diktatorių klaidos - nelįstų į svetimą teritoriją, o ten gąsdinti ar paradais grindinį šlifuot - prašau, kiek tik lenda ir nuosava liaudis leidžia.
Benediktas 2022-10-17 14:11
Baltarusija neiįdomi pasauliui, tik kol valdo diktatorius. Kai tik ateis demokratija, bus įdomesnė nei Lietuva. Tas pats ir su Ukriana, kol visokie Janukovičiai valdė, tol neįdomi, kai atsirado kažkokia demokratika iš karto bizniui atsiveria didelės perspektyvos investicijoms, nes veikia teisių apsauga. Pas diktatorius nėra jokių teisių, tik stogai kyšiai, spaudimai ir labai nestabili bizniui aplinka. Biznis suinteresuotas, kad būtu stabili, o demokratija labiausiai tą stabilumą garantuoja.
donatasv 2022-10-17 14:13
Beto kitas būtų kaip zelenskis gražiai vadovauja, gražiai šneka. Bet labai negražiai tauta niokojama, žudomi žmonės, griaunama infrastruktūrą. Sugriaus blogio imperiją kuri būtų su laiku ir taip sugriuvus. Žmonių mirčių, sugriautų gyvenimų kaina paspartino visą procesą. Ukraina pati buvo pakankamai korumpuota šalis, gal bent nuo to apsivalys kada neliks ruso įtakos. Apsivalyt turėtų būti paprasčiau nei tarkim BY, tauta labiau suvienyta ir valdžia bijos maklint.
Benediktas 2022-10-17 14:16
donataiv, Ukrainą užpuolė.
kestutisz 2022-10-17 14:23
Tai dėl to įdomumo aš jau gal prieš kelioliką metų girdėjau kaip ten visi ruošiasi batkos išėjimui, investuoja patyliukais iš čia, kas tieisiai, kas per tarpininkus. Bet va jis niekaip neužsilenkia. O užlenkinėti iš išorės niekas neis - nebent baltarusių savanoriai pasitreniravę kovose prieš buką kariuomenę valdomą dar bukesnio diktatoriaus. Dėl išorės grėsmių jis absoliučiai ramus, bet va išpešti kokių sankcijų atšaukimo - visai gali vien sukdamas uodegą dėl dabartinio karo.
Benediktas 2022-10-17 14:28
Lukošenka valdžioje yra tik dėl to, kad yra Putinas. Pats Lukošenka nenori kištis į karą, nes liks be kariuomenės. Įmanoma derėtis tik jei labai aiškiai, pasakytų, kad yra už Ukrainą ir prieš Putiną ir išveja rusų armiją iš Baltarusijos - nieko panašaus nesimato. Putinas kur nori ten eina su kariais Baltarusijoje. Neturi Lukošenka svertų prieš Putiną. Stengiasi, tik kariuomenės neprarast, tuo pačiu valdžios.
kestutisz 2022-10-17 14:38
Tai taip, čia sudėtingas žaidimas, bet jis tik todėl ir yra valdžioje, kad tuos žaidimus puikiai įvaldęs jau du dešimtmečius. Dar labai nenustebintų jog tie baltarusiški partizanai sabotuojantys traukinius turėtų jo paties "stogą". Kas vyksta iš tiesų sužinosim gal tik dar po dešimtmečių.
Benediktas 2022-10-17 14:43
Nemanau, kad reikės dešimtmečių laukti, kol išsiaiškinsim Rusijos ir Baltarusijos užkulsius - paskutiniu metu labai greitai vyksta įvykiai. Visapusis karas labai viską pagreitina, kokia 10 kartų.
donatasv 2022-10-17 14:53
Tik dabar supratai ar kas yra?
Benediktas 2022-10-17 14:59
Sakai griauna Ukrainos infrastruktūra, žūsta žmonės, o Zelenskis gerai šneka tik. Lyg būtų kitoks pasirinkimas. Koks kitoks pasirinkimas turėjo būti pagal tave. Nupiešk scenarijų.
donatasv 2022-10-17 15:07
Kalba eina apie Baltarusiją ir jos likimą. Ukraina pas mane kaip pavyzdys jei nesupratai.
Benediktas 2022-10-17 15:20
Supratau, kad Zelenskį ir Ukrainą parodei, kaip blogą pvz. valstybės raidos ir vadovo. Taip išeina, pagal tave, kad geresnis varinatas Ukrainai turėjo būti jungtinė valstybė su Rusija ir visiškas stagnacija, korupcija bei priklausomybė nuo Rusijos, kaip Baltarusija su Lukošenka, tol kol gyvuos Kremliaus rėžimas - ir beje be sankcijos, nes stiprios sankcijos tik po karo buvo įvestos. Tai reiškia Ukraina turėjo vegetuoti dar neribotą laiką - pagal tave tai geresnis variantas. Beje ar tu garantuotas, kad su Ukraina ir Baltarusija sudetyje, nebūtų puolęs Baltijos valstybių, Gruzijos ar Lenkijos?
donatasv 2022-10-17 15:35
Tu mėgsti viską iškraipyti. Ukraina nuėjo pirma savo keliu ir parodė pavyzdį kas lauke kitų. Pas tave matau nėra noro mokytis iš svetimų klaidų. Tiesiu taikymu į karą. Už karą nėra nieko baisiau, čia sunaikinama viskas, lieka tik vienas noras žudyt tuos kurie griauna.
Benediktas 2022-10-17 15:42
Ukraina negalėjo žinoti, kad taip Kremlius pasielgs. Nemanau, kad Ukraina pasielgtų kitaip, jei dabar kažkas atsuktų laiką Ukrainai ir duotų pasirinkti iš naujo, žinant pasekmes, nes ėjimas su Rusija yra kelias niekur. Baltarusiamas pasiseks, jei Ukraina laimės šį karą ir Kremliaus režimas žlugs. Jei Ukraina būtų baltarusių vietoje, tai jokia kita šalis nenuverstų Kremliaus. Nebent kiltų tas pats karas su NATO, tik būtų dar daugiau aukų.
donatasv 2022-10-17 15:46
Papasakok savo pasakas tiems kurie prarado vaikus, šeimas, namus ir tik jie tau geriausiai atsakys ką rinktūsi.
Benediktas 2022-10-17 15:48
Tai aišku, kad tragedija. Bet renkasi visa tauta ir visi supranta, kad kare žūsta žmonės. Tu nenori pamąstyti į priekį ir suprasti, kad nėra jokių garantijų, kad karas su NATO vis tiek nebūtų kilęs. Tu eini už diktatorius, kad visada reikia sutikti su jų valia. Kaip Lukošenka - sutiko, kad Rusia palaidinėtų raketas iš Baltarusijos, pultų su tankais, praktiškai atsisakė Baltarusijos priklausomybės.
donatasv 2022-10-17 15:56
Ukraina padarė pasirinkima, baltarusija liko kaip stebėtoja. Nors žmonės ir norėjo laisvės maža dalis tautos netgi bandė verst bulvių maišą. Kiti tylėjo nes suprato kur tai gali nuvest ir pasirinko gyvenimą, laukimą tinkamo momento. Visame šitame katile baltarusiai kaip tauta lipa švari. Bulvių maišas suka uodegą, kad jo užvirta košė nesibaigtų karu. Aš neinu už diktatorius aš einu už gyvybę. Čia tau tryda smegenis užspaudė ir nori mest baltarusius ant begių, kad tik nugalėti putkiną.