[Žinios trumpai] Rusai turi didelių problemų: perimta rusų artilerija šokiravo ukrainiečius (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nerkus 2022-10-19 12:03
O kodėl išsidėvėjus vamzdžiui sviedinys sprogsta vamzdyje?
HardAxe 2022-10-19 12:36
o tai nebuvo vokiškos haubicos lietuvoj dėl susidėvėjimo remontuojamos? Gal tai normalu, tokiam prietaisui? gal usiskersuoja? Bet gal sporgsta ne pats sviedinys, o nuo išstumiančio parako užtaiso.
lizunas 2022-10-19 12:38
Lenkų technikai tai pat pradėjo vamzdžiai nusproginėt...
punktyras 2022-10-19 13:25
Normaliai šaudant iš patrankos, užtaiso sprogimas sukelia gigantišką slėgį. Slėgis veikia tiek sviedinį – išsviedžia jį iš vamzdžio, tiek vamzdį, ir jį deformuoja. Kuriant vamzdį, projektuojamas skaičius šūvių, per kuriuos vamzdis nesideformuos tiek, kad pavojingai pakistų jų savybės. Vamzdžiui dėvintis, metalas pavargsta, atsiranda mikroįtrūkimai, keičiasi vamzdžio geometrija. Tada sviedinys gali užstrigti vamzdyje ir sprogti, arba vamzdį gali susprogdinti paleidimo metu atliekamas sprogimas ir tada sviedinys toli nenuskries.
kestutisz 2022-10-19 13:28
Na čia nebūtinai vamzdžio problema, spėju toks pat efektas gausis kokiam netreniruotam mobikui nesupratus jog prieš tai šautas sviedinys realiai vamzdžio ir nepaliko (tarkim dėl amunicijos trūkumų ar šiaip nesėkmės).
immortallt 2022-10-19 13:39
Problema rusams ta, kad jie taisyti nelabai turi kaip vietoje, nei kur, nei detalių, nes tiekimas sutrikęs.
Bakinbardas 2022-10-20 02:24
Nerkus sviedinys niekada nesprogsta vamzdyje. Vamzdis issitasko nuo slegio esancio jame suvio metu, kaip kad punktyras minejo. Bet tai nereiskia kad uzstrigus sviediniui vamzdis neatlaikys to slegio kiekviena karta. Px rusai istraukia ta sviedini ir toliau. Ju artilerijos pabuklo tarnavimas apie 2.5k poto reik siust atgal i ruskyna taisyt frezuot ar ka ten daro nzn. O kad sviedinys sprogtu reikia kad jis suktusi apie savo asi, del to vamzdzio vidus ir turi ta toki spiraliny frezavima ar kaip cia pasakyt nzn, kuris ir devesi labiausiai. Pvz net abrams tanku vamzdziai sugebedavo deformuotis dykumose nuo staigaus temparaturos pokycio, rytais. Yra kelios priezastys del ko taip nutinka bet esme kad rusas su savo sudrostom staklem kuriom vos ne 100 metu nesugebes restauruot ju kokybiskai. Krc del to ir lupa belekur ir belekiek nes vistiek visa jus artilerija klisa anyways.
Bakinbardas 2022-10-20 02:32
Beja tas variantas nelabai pavojingas, bet jei jau sviedinys kazkaip sprogtu vamzdyje tai tada pz visiem 3,4 ar kiek ju ten operuoja. Rusai patys pasakojo kad daznai stringa vien del lipduku kurie nuo senumo nenusikijuoja graziai, tai primesk ant kiek sudina kokybe ir to ir ano ir pacio ruso glusiaus kuria nelabai supranta kaip reikia tai daryt
Bakinbardas 2022-10-20 02:33
Beja tas variantas nelabai pavojingas, bet jei jau sviedinys kazkaip sprogtu vamzdyje tai tada pz visiem 3,4 ar kiek ju ten operuoja. Rusai patys pasakojo kad daznai stringa vien del lipduku kurie nuo senumo nenusikijuoja graziai, tai primesk ant kiek sudina kokybe ir to ir ano ir pacio ruso glusiaus kuris nelabai supranta kaip reikia tai daryt
Hmz 2022-10-20 10:47
Graižtvos aka "spiralinis frezavimas" yra ne tam, kad sviedinys sprogtų, o tam, kad stabilizuoti jo skrydį išlėkus iš vamzdžio. Ir BTW toli gražu ne visi pabūklai yra graižtviniai. Pvz, Abramso pirmas modelis turėjo graižtvinę patranką, o vėlesniuose modeliuose lygiavamzdes. T-72 irgi turi lygiavamzdę.