[Žinios trumpai] JAV meta iššūkį: mes apsunkinsime Iranui ginklų pardavimą Rusijai  ()

Jungtinės Valstijos yra pasiryžusios įvesti sankcijas Rusijai ir Iranui, taip pat trečiosioms šalims ir asmenims, dalyvaujantiems perduodant Irano ginklus Rusijos pajėgoms, skirtus naudoti prieš civilius taikinius Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai antradienį žurnalistams surengtoje konferencijoje pareiškė valstybės sekretoriaus padėjėja Europos ir Eurazijos reikalams Karen Donfried.

„Mes ir toliau griežtai taikysime JAV sankcijas prekybai ginklais tarp Rusijos ir Irano. Mes apsunkinsime Irano galimybes parduoti šiuos ginklus Rusijai ir dirbsime su savo partneriais visame regione, kad pasipriešintume Irano keliamai grėsmei“, – sakė Donfried.

Ji taip pat pabrėžė, kad Jungtinės Valstijos baus bet kokias trečiąsias šalis, kurios padės Iranui tiekti ginklus Rusijos pajėgoms. Pirmiausia tai susiję su bepiločių orlaivių ir kitų sistemų perkėlimu.

Be to, Donfried pabrėžė, kad Jungtinės Valstijos, sąjungininkai ir partneriai ir toliau teiks didesnę paramą gynybai Ukrainai, kad padėtų jai apsisaugoti nuo naujų grėsmių.

 

„Tai, ką matėme naujausiame Ukrainos gynybos kontaktinės grupės susitikime, rodo, kad daugiausia dėmesio skiriama pastangoms aprūpinti Ukrainą su kuo daugiau priešlėktuvinės gynybos sistemų, kurios padėtų jai apsaugoti svarbią civilinę infrastruktūrą“, – sakė valstybės sekretoriaus padėjėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()