[Žinios trumpai] „Su-34“ avarijoje pastebėtas labai keistas įvykis: aukų buvo galima išvengti, pilotas pažeidė griežtą instrukciją  ()

Naikintuvas „Su-34“, kuris rėžėsi į devynių aukštų pastatą Jeiske, skrido keistu maršrutu, ir pilotas būtų galėjęs išvengti aukų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 17 dieną Jeiske įvykusi „Su-34“ katastrofa kelia daug klausimų. Tiksliai žinomi tik pagrindiniai faktai: devynių aukštų pastate žuvo bent 13 žmonių, tarp kurių - 3 vaikai.

Keista tai, kad lėktuvo trajektorija kurį laiką vedė gyvenamųjų pastatų link. Kitaip tariant, pilotas, regis, turėjo laiko išvengti žmonių aukų. Nuo aerodromo, iš kurio pakilo „Su-34“, iki katastrofos vietos yra apie 4 km, rašo Dialog.UA.

Į atsargą išėjęs Rusijos generolas majoras, lakūnas Vladimiras Popovas komentare Rusijos propagandos leidiniui „Fontanka“ teigė, kad panašiai į namą lėktuvas Rusijoje rėžėsi „tik vieną kartą – Novosibirske“. Popovo teigimu, tuomet civilinės aviacijos pilotas turėjo psichikos sutrikimų.

 

Popovas pabrėžė, kad pagal instrukcijas pilotas „Su-34“ turėjo katapultuotis tik tada, kai nėra grėsmės antžeminės infrastruktūros objektams. Rusijoje abejojama, ar pilotai padarė viską, kad išvengtų tragedijos.

(22)
(0)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: