Ukrainos generolas: Rusija gali surinkti beprotišką armadą iš 29 mln. kareivių - bus totali mėsmalė, Ukrainai yra tik viena galimybė  (3)

Rusijos parengti mobilizaciniai ištekliai siekia apie 2 mln. žmonių, o Maskva dar padidins mobilizuotųjų skaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai sakė Ukrainos jungtinių ginkluotųjų pajėgų vadas generolas leitenantas Serhijus Najevas, informuoja „liga.net“.

„Turime suprasti, kad priešas ties tuo nesustos (dalinė 300 000 žmonių mobilizacija), o ir toliau mobilizuosis. Apskritai Rusijos Federacijoje parengtas mobilizacijos resursas yra apie 2 mln. žmonių. Ir apskritai, jų mobilizaciniai ištekliai – apie 29 mln. žmonių. Todėl Rusijos Federacija, siekdama išspręsti sau išsikeltą karo užduotį, padidins mobilizuojamų gyventojų skaičių. Todėl ir mes turėtume tikėtis tokios situacijos ir būti pasirengę ją išspręsti mūsų sąlygomis“, – sakė S. Najevas.

Generolas paaiškino, kad parengti mobilizaciniai ištekliai – asmenys, kurie neseniai buvo atleisti iš karo tarnybos, tačiau dalyvavo mokymuose ir kariniuose susirinkimuose.

 

Paklaustas, ar ši „dalinė mobilizacija“ gali sustabdyti Ukrainos kontrpuolimą, S. Najevas atsakė, kad viskas priklausys nuo resursų, kurie bus tiekiami Ukrainai.

„Žinoma, šioje kovoje vakarietiški ginklai yra naujesni, tikslesni... Jeigu laiku gausime reikiamą kiekį ginklų ir karinės technikos, tada pranašumas bus mūsų pusėje“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(192)
(6)
(186)

Komentarai (3)