[Žinios trumpai] Ukraina sučiupo ypatingą „Wagner“ kareivį - atskleidė paslaptį, kokiu tikslu rusai naudoja kalinius ir kaip viskas vyksta  ()

Ukrainos saugumo tarnyba paskelbė pokalbį su 40-mečiu rusų belaisviu, kovojusiu privačioje karinėje įmonėje „Wagner“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Belaisvis pasakojo, kad nepasiruošę samdiniai iš kalinių buvo nedelsiant išmesti į fronto liniją, kur buvo mesti į priekį, siekiant atverti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas.

Kalinys pasakojo, kad į karą atvyko iš pataisos lagerio, kur kalėjo už žmogžudystę. Į stovyklą atvykus „Wagner“ viršininkui Jevgenijui Prigožinui, visi kaliniai – 1200 žmonių – buvo atvesti į parado aikštę. Prigožinas pasiūlė kariauti Ukrainoje, kad kaliniai „nuplautų nuodėmes krauju“. Išgyvenusiems jis pažadėjo laisvę, pinigus ir „švarius“ dokumentus. Sutiko 267 žmonės.

Kare nuteistieji buvo naudojami kaip „patrankų mėsa“.

„Mes trise ėjome priekyje, maždaug už 30-40 metrų. Apsisukau, visi jau buvo labai toli. Mus naudojo kaip įprastą „patrankų mėsą“, kad sužinotume, kur kokios ukrainiečių pozicijos, kas kur stovi“, - rusas pasidalijo savo patirtimi.

„Mes buvome užverbuoti, mums papasakojo visai kitą istoriją. Mums buvo pasakyta, kad me nebūsime iš karto mesti į fronto liniją, turėsime lankyti kursus dvi savaites su patyrusiais vaikinais“.

Nelaisvėje samdinys pradėjo kažką suprasti apie šio karo esmę. Pokalbio metu jis pareiškė, kad tiesa yra ukrainiečių pusėje, nes jie gina savo žemę nuo įsibrovėlių. Belaisvis kreipėsi į rusų kalinius su rekomendacija nepasiduoti verbuotojų įtikinėjimui.

 

„Sakau jums, vaikinai, kaip yra. Vis tiek neištversite šešių mėnesių, galbūt net dviejų dienų neištversite. Jei galite to išvengti, venkite to kiek galite. Laikykitės savo paskirtos bausmės ir išeikite ramia siela. Tai ne mūsų karas“ , - kitiems kaliniams patarė buvęs „wagnerietis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(158)
(3)
(155)

Komentarai ()