Jokios taikos! ISW skelbia, kad būtina pulti Krymą - tai ypatingai svarbi vieta NATO ir Ukrainai  ()

Siekdama užtikrinti stabilumą, Ukraina turi susigrąžinti daugelio regionų kontrolę, įskaitant ir tuos, kuriuos Rusija užgrobė dar 2014 m., teigia analitikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius nesustabdys agresijos prieš Ukrainą, jei bus įvestos paliaubos ar pasiekti tam tikri susitarimai dėl karo – Rusijos pusė naudosis užliūliavimu, tuo metu ruošdama naują puolimą. Taip teigiama pirmadienį, spalio 17 d., paskelbtoje Karo studijų instituto (ISW) santraukoje.

„Vargu ar V. Putino ketinimai Ukrainai pasikeis, ar bus paliaubos, ar koks nors kitas susitarimas. Kremlius pasinaudos bet kokia karo veiksmų pertrauka, kad sustiprintų savo laimėjimus ir užšaldytų fronto liniją geriausioje konfigūracijoje, kokiai diktatorius gali pasiruošti „ateities prievartai ir agresijai prieš Ukrainą", – teigia analitikai.

ISW taip pat įvardijo teritorijas, kurias Ukraina turi vėl kontroliuoti tiek kariniu, tiek ekonominiu požiūriu. Visų pirma kalbame apie didžiąją dalį laikinai okupuotų Zaporožės, Chersono, Donecko ir Luhansko sričių teritorijų – analitikai mano, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikia grąžinti bent dalį 2014 metais Rusijos užgrobtos jos kontroliuojamos teritorijos.

Ataskaitoje ypatingas dėmesys skiriamas ir būtinybei išlaisvinti Krymą – ekspertų teigimu, regionas yra strategiškai svarbus tiek pačiai Ukrainai, tiek NATO.

„Rusijos nuosavybė pusiasalyje leidžia RF dislokuoti priešlėktuvines ir priešlaivines raketas 325 kilometrais toliau į vakarus, nei ji galėtų tai daryti tik teisėtai kontroliuojamoje teritorijoje. Tai leidžia Rusijai dislokuoti orlaivius Sevastopolyje apie 300 kilometrų  toliau į vakarus nei oro bazės Rusijos teritorijoje", – rašoma ISW leidinyje.

 

Pasak ekspertų, minėti veiksniai turi didelę reikšmę oro ir raketų grėsmės, kurią valstybė agresorė gali kelti NATO rytiniam flangui, mastui, taip pat Rusijos Federacijos gebėjimui pasiruošti ir remti Ukrainoje būsimus puolimus. Tuo pačiu metu, kaip teigiama ataskaitoje, iš visų Ukrainos žemių, sugrąžintinų kontroliuoti Kyjivui, Krymas turėtų būti pirmoje sąrašo vietoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(156)
(1)
(155)

Komentarai ()

Susijusios žymos: