Rusai tiesiog ištaškomi gabalais: paskelbtas unikalus video kaip čekiškas „Vampyras“ tyko ir „perkanda orkams kaklus“ (Video)  ()

Remiantis atvirų šaltinių duomenimis, jau 2022 m. balandžio–gegužės mėnesiais Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš Čekijos gavo tam tikrą skaičių raketų paleidimo sistemų RM-70 „Vampire“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė aktyviai naudoja šiuos MLRS darbui prieš rusų okupantus. Tačiau atviruose šaltiniuose yra gana nedaug paminėjimų apie čekų „vampyrus“. Ir „ArmiyaInform“ nusprendė bent iš dalies uždaryti šią spragą.

„ArmiyaInform“ autoriai nusprendė pakalbinti vieną iš „Vampyro“ įgulą. Kaip galime spręsti iš šios publikacijos, viena iš pagrindinių užduočių, kurias atlieka RM-70 „Vampire“, yra kova prieš bateriją, sąveikaujant su kitais ginklais.

Ugnies misijas tenka atlikti chirurginiu būdu, o ne šaudant „aklai“. Vienas iš ryškiausių skaičiavimo rezultatų yra trijų D-20 pabūklų sunaikinimas vienu metu, „per vieną operaciją“. Tuo pačiu, kaip galime spręsti iš kovotojų žodžių, yra nusistovėjęs režimas ir dirbti prieš priešą, ir ilsėtis atlikus užduotis.

RM-70 „Vampire“ turi keletą savybių, išskiriančių jį nuo to paties BM-21 „Grad“, kurio pagrindu „vampyras“ sukurtas. Pavyzdžiui, čekiška sistema turi šarvuotą kabiną, kuri žymiai padidina įgulos išgyvenamumą. Norint atlikti šaudymo užduotį, šūvio skaičiavimas trunka tik 5-7 minutes.

 

RM-70 „Vampire“ turi padėklus, kuriuose telpa papildomas sviedinių paketas, kuris vėliau gali būti automatiškai pakrautas iššaudžius „pagrindinį paketą“. O ši detalė taip pat padeda mašinos įgulai per trumpiausią laiką šaudyti į orkus ir palikti poziciją.

Ir ne mažiau svarbi detalė – čekiškas „Vampyras“ pasirodė gana lengvai valdomas aparatas, prireikus kiekvienas iš ekipažo narių iš esmės gali pakeisti savo kolegą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(260)
(11)
(249)

Komentarai ()