Putino režimas pradeda skilinėti – vieno regiono partizanai ragina kovoti už atsiskyrimą nuo Rusijos: pasipriešinimas jau pradėtas  (0)

Aktyvistai pasisako už smurtinius protestus ir dėl nenoro kariauti Ukrainoje padegė karinius komisariatus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pogrindžio judėjimas Baškirijoje ragina vyrus vengti dalinės mobilizacijos ir kovoti už respublikos pasitraukimą iš Rusijos. Apie tai rašo Rusijos leidinys „Verstka“.

Baškirų nacionalistai paskelbė apie ginkluoto pasipriešinimo sukūrimą respublikos teritorijoje.

Tuo pačiu metu buvo sukurtas anoniminis „Baškirų pasipriešinimo komitetas“, kuriame raginama imtis smurtinių protesto akcijų, visų pirma padegti karinius komisariatus ir regionui Valstybės Dūmoje atstovaujančių politinių partijų biurus. Abi organizacijos ragina vengti mobilizacijos ir kovoti už Baškirijos pasitraukimą iš Rusijos.

Praėjus kelioms dienoms po komiteto sudarymo, pogrindžio bendruomenės spaudos tarnyba paskelbė raginimą padegti karinius komisariatus, siekiant sutrikdyti dalinį šaukimą į Rusijos ginkluotųjų pajėgų gretas. Į raginimą sureagavę partizanai ir padegė padangas vietinio „Vieningosios Rusijos“ biuro prieangyje Baškirijos mieste Salavate.

Spalio 3-iosios naktį Salavate buvo padegtas kitas Rusijos Federacijos komunistų partijai priklausantis biuras. Vietos deputatų teigimu, nepažįstami asmenys į butą įmetė butelį su padegamuoju mišiniu.

Savo „Telegram“ kanale Baškirų pasipriešinimo komitetas taip pat paskelbė ultimatumą vietos pareigūnams ir deputatams. Partizanai reikalavo sustabdyti dalinę mobilizaciją Baškirijoje, kuri, jų nuomone, yra „užslėptas autochtoninių gyventojų etnocidas“.

Partizanai pažadėjo susidoroti su valdžios pareigūnais, kurie palaiko šaukimą į Rusijos ginkluotųjų pajėgų gretas, kaip „su budeliais ir mėsininkais“. Po kelių dienų, respublikos Archangelsko rajone Molotovo kokteiliu buvo padegtas karinis komisariatas.

 

Baškirų nacionalistų lyderis Ruslanas Gabbasovas patvirtino, kad už padegimą atsakingi pogrindžio judėjimo atstovai. Aktyvistas atsisakė įvardyti konkrečias pavardes, tačiau tikino asmeniškai pažįstantis asmenis, kurie „Telegram“ sukūrė anoniminį „pasipriešinimo komitetą“.

Nuo pat plataus masto invazijos pradžios Gabbasovas ragino Baškirijos gyventojus nedalyvauti „dviejų giminingų slavų tautų brolžudiškame kare“ ir netapti samdiniais, kurie „pasidavė imperijos propagandistų propagandai“. Aktyvistų sukurta organizacija „Bashnatspolit“ nuo karo veiksmų pradžios pasisako už Baškirijos pasitraukimą iš Rusijos.

 

Vladimirui Putinui paskelbus apie dalinę mobilizaciją, organizacija „Bashnatspolit“ pradėjo kviesti bendraminčius „eiti į pogrindį ir pradėti partizaninį karą prieš Putino vyriausybę, priartinant jos žlugimą“. Dalis nacionalistų dėl šaukimo į Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų gretas buvo priversti išvykti į Kazachstaną, o tie piliečiai, kurie liko respublikoje, nusprendė slapstytis.

„Tai ne mūsų karas. Kodėl baškirai turi mirti už „rusų pasaulį“ kur nors Ukrainoje? Ukrainiečiai mums nieko blogo nepadarė, o imperija visada mus engė. Jie engė mūsų baškirų kalbą, įkalino mūsų vadovus. Kodėl dabar turėtume už juos kovoti?" – klausia Ruslanas Gabbasovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(178)
(2)
(176)

Komentarai (0)