[Žinios trumpai] „Z-kanalai“ skelbia apie „mūšio už Chersoną“ pradžią, visa valdžia jau bėga  ()

Rusijos Federacijos propagandos šaltiniai praneša apie kovų dėl Chersono pradžią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Propaganda per vadinamuosius „Z-kanalus“ jau spalio 18 dieną pradėjo aktyviai skleisti pranešimus apie Ukrainos kariuomenės pradėtą ​​Chersono išvadavimo operaciją. „Taigi, prasideda mūšis dėl Chersono. Visos „valdžios“ institucijos evakuojamos iš miesto į kairįjį krantą“, – rašo Rusijos šaltiniai. Jie taip pat praneša apie statytinio Chersono administracijos vadovo Volodymyro Saldo kreipimąsi šiuo klausimu.

Kiti Z kanalai yra atsargesni, pažymėdami, kad mūšis tik „artėja“. Jie prognozuoja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržį nuo Berislavo iki Chersono. Įsibrovėliai skelbia apie kietą susidūrimą šiame fronto sektoriuje ir ragina vietos gyventojus evakuotis.

Svarbu pažymėti, kad rusų skelbiamos informacijos ukrainiečiai nepatvirtina. Ukrainos Ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas tyli apie situaciją šiame fronto sektoriuje. Taip pat nėra pranešimų apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržį. Nors Rusijos karinė vadovybė kartoja, kad jų padėtis čia yra labai prasta, nėra tokios informacijos iš Ukrainos pusės.

 

Kartu verta paaiškinti, kad, pasak daugumos ekspertų, Rusijos pajėgos negalės išsilaikyti prie Chersono. Visi tiltai per Dnieprą čia buvo sudaužyti. Rusai iš tikrųjų atsidūrė „katile“: Ukrainos ginkluotosios pajėgos stumia juos, atsitraukimo kelią užstoja didelė upė. Gali būti, kad Rusijos pajėgos tiesiog atsitrauks į kitą Dniepro krantą, taip palikdamos Chersono miestą, kad užimtų geresnes gynybos pozicijas.

(43)
(0)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: