[Žinios trumpai] Bandymas išvengti branduolinio karo? Įvyko vos 2-asis pokalbis tarp Pentagono vadovo ir Šoigu: štai kas buvo aptarta  ()

Tai jau antrasis Lloydo Austino ir Sergejaus Šoigu pokalbis nuo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą. Pentagonas taip pat patikslino, kad iškart po to JAV gynybos sekretorius paskambino Aleksejui Reznikovui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Gynybos departamento vadovas Lloydas Austinas penktadienį, spalio 21 d., telefonu kalbėjosi iš pradžių su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu, o paskui su Ukrainos atitinkamos ministerijos vadovu Aleksejumi Reznikovu. Informacija apie tai pasirodė oficialioje Pentagono svetainėje.

Austinas ir Šoigu aptarė ryšių tarp departamentų palaikymo svarbą „Rusijos vykstančio karo prieš Ukrainą kontekste“.

Atkreipkite dėmesį, kad tai jau antrasis JAV gynybos sekretoriaus ir jo kolegos Rusijos pokalbis, įvykęs po plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą. Pirmą kartą Pentagono vadovas Šoigu paskambino šių metų gegužę.

Pentagono teigimu, iškart po pokalbio telefonu su Rusijos gynybos ministru Lloydas Austinas kalbėjosi su Ukrainos gynybos ministerijos vadovu Aleksejumi Reznikovu.

Pokalbyje Pentagono vadovas dar kartą patvirtino nepajudinamą JAV įsipareigojimą remti Ukrainą, kuri dabar priešinasi Rusijos agresijai.

 

Austinas pabrėžė nuolatinę tarptautinės bendruomenės paramą kuriant ilgalaikę Ukrainos jėgą ir išlaikant Ukrainos gebėjimą apsiginti ateityje.

Pokalbio pabaigoje abu vadovai susitarė ir toliau palaikyti glaudžius ryšius bei bendradarbiauti Ukrainos karinės galios ir saugumo užtikrinimo srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(1)
(33)

Komentarai ()