[Žinios trumpai] Kremlius ilgam gali pamiršti apie naikintuvus Su-75 ir Su-57: sugriuvo didelis planas, piešiamas juodas scenarijus  ()

Sankcijos, mažas efektyvumas kare ir nuostoliai lėmė, kad Rusijos Federacija iki dešimtmečio pabaigos vargu ar galės gaminti orlaivius eksportui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijai vis sunkiau įgyvendinti savo naikintuvų Su-75 ir Su-57 eksporto planus. Tai praneša „Defense News“.

Prieš invaziją Kremliaus vadovybė turėjo plataus masto planų parduoti 5-osios kartos naikintuvą Su-57 ir lengvąjį taktinį naikintuvą Su-75. Dabar šie planai sugriuvo.

Naikintuvo Su-57 gamyba Rusijos Federacijoje vyksta itin lėtai, o publikacijoje daroma prielaida, kad orlaivio eksportas nebus pasiekiamas iki dešimtmečio pabaigos.

Su-75 istorija dar blogesnė. Rusijos Federacija pristatė tik naikintuvo modelį ir dar neatliko nė vieno bandomojo skrydžio.

Vienintelis šiuo metu Rusijos Federacijoje masiškai gaminamas lėktuvas yra naikintuvas-bombonešis Su-35. Tačiau jį išsiųsti eksportui bus sunku net ir nedideliais kiekiais. Anksčiau Egiptas, Indonezija ir Alžyras norėjo pirkti Rusijos lėktuvus, tačiau JAV priėmė įstatymą dėl sankcijų trečiosioms šalims. Dėl šios priežasties susidomėjimas Su-35 sumažėjo.

Po invazijos į Ukrainą sankcijos daro vis labiau niokojantį poveikį aviacijos ir kosmoso sektoriui. Jie kenkia Rusijos Federacijai vykdydami Su-57 ir Su-75 programas, nes gamyba priklauso nuo vakarietiškų mašinų ir technologijų.

 

Su-35 patrauklumas sumažėjo ir dėl to, kad Rusijos ginkluotosioms pajėgoms invazijos metu nepasisekė. Dėl įvairių defektų jie neteko dviejų daugiafunkcinių naikintuvų eskadrilių.

Remdamasis visais šiais veiksniais, leidinys daro išvadą, kad Rusijos Federacija, net norėdama, negalės parduoti orlaivių kitoms šalims. Sankcijos ir nuosavo orlaivių parko praradimas to padaryti neleis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(1)
(66)

Komentarai ()