[Žinios trumpai] „Iš 24 išgyveno tik 6“, - kiekvienas „vagnerietis“ gauna specialią granatą, reikia panaudoti vieninteliam tikslui  (1)

„Vagnerietis“ nusprendė pasiduoti, kad netaptų 19-uoju lavonu būryje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniame tinkle pasirodė filmuota medžiaga iš Bachmuto, kur galima pamatyti sučiuptus įsibrovėlius, „duodančius interviu“ Ukrainos gynėjams. Abu tvirtina, kad patys pasidavė, nes nenorėjo mirti.

„Telegram“ kanalas „Ukraina 365“ publikuoja interviu su „vagneriečiu“, kuris, pasirodė, esąs nuteistasis.

Sergejus buvo užverbuotas Rusijos kalėjime, Riazanėje (griežto režimo kolonija) dar rugpjūtį. Po „mobilizacijos“ iškart buvo įmestas į Bachmuto sritį. Iš pradžių jam žadėjo, kad tokie žmonės kaip jis, bus tik puolimo grupių sparnuose. Žadėjo, kad jiems tereiks atlikti pagalbinius darbus, tačiau iš tikrųjų jie buvo išmesti į priešakinę liniją

Būryje buvo maždaug 24 žmonės -  tadžikai, uzbekai, dagestaniečiai ir kt., kurie tarpusavyje praktiškai nebendravo. Po kautynių išgyveno tik 6 žmonės. Būtent todėl „vagnerietis“ nusprendė pasiduoti, kad netaptų 19-uoju lavonu būryje.

 

Kalinys prisipažino, kad už 1,5 buvimo Ukrainoje laiką, atlyginimo negavo. Kiekvienam samdiniui  buvo duota granata, kad galimo paėmimo atveju jis galėtų susisprogdinti. Buvo draudžiama pasiduoti, o jei taip įvyktų, tada nesakyti, kas jis toks ir iš kur kilęs.

Jis – ne vienintelis kalinys „vagnerietis“, kuris apgailestavo, kad pakluso Prigožinui ir išvyko mirti į Ukrainą. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(108)
(3)
(105)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: