[Žinios trumpai] Kinija sutiko suteikti Putinui prieglobstį, bet iškėlė ultimatumą – Arestovičius papasakojo, kodėl Kremliaus vadovas nedrįs panaudoti branduolinio ginklo (Video)  (4)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paprašė Kinijos politinio prieglobsčio ir gavo sutikimą su sąlyga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paprašė Kinijos politinio prieglobsčio ir gavo sutikimą, tačiau su viena sąlyga: Rusija negali panaudoti branduolinių ginklų kare prieš Ukrainą.

Apie tai interviu Rusijos žurnalistei Julijai Latyninai kalbėjo Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksejus Arestovičius, paaiškindamas, kodėl, jo nuomone, Kremlius nedrįs panaudoti branduolinio ginklo.

Anot pašnekovo, Pekinas, Rusijos ir Kinijos derybose, leido suprasti, kad dvipoliame pasaulyje, kurį ketina kurti Kinijos pusė, nėra vietos branduoliniams konfliktams.

„Turiu informacijos, kad Putinas trečią kartą prašė Kinijos politinio prieglobsčio, trečią kartą jam buvo pasakyta „taip“. Kinai pasakė labai griežtai: dėde, dvipoliame pasaulyje, kurį mes kursime, mums nereikia branduolinio karo“, – sakė OP patarėjas.

 

Arestovičius taip pat pridūrė, kad Ukrainos Vakarų partneriai smarkiai padidino karinės ir ekonominės pagalbos teikimą Kyjivui. Visų pirma tai priemonės, skirtos kovai su Irano dronais-kamikadzėmis ir oro gynybos sistemos.

„Tai visų šalių, kurių bendrosios nacionalinės pajamos pasaulyje sudaro daug daugiau nei 50%, reakcija, o Putino Rusija  ištempia vos 1,5%. Šios konfrontacijos rezultatas iš principo yra suprantamas“, – pabrėžė analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(151)
(6)
(145)

Komentarai (4)