[Žinios trumpai] Kinijos ekonomistai pripažino triuškinantį Vakarų smūgį - ilgalaikė žala tiesiog grandiozinė  ()

Kinijos ekonomistai dėl vykdomos agresijos prognozuoja Rusijai didelį ekonomikos nuosmukį. Bus gilių randų: kinai apskaičiavo Rusijai ekonomines karo pasekmes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikimasi Rusijos ekonomikos staigaus ir užsitęsusio nuosmukio, kaip imperinių ambicijų ir karo kainos.

Šią prognozę pateikė Kinijos ekonomistai Xiai Du ir Ji Wang iš Šanchajaus finansų ir ekonomikos universiteto, pranešė „Bloomberg“.

„Sankcijos, įvestos Rusijos Federacijai dėl V. Putino armijos invazijos į Ukrainą, paliks gilius randus Rusijos ekonomikoje“, – rašoma straipsnyje. Taigi, remiantis prognozėmis, atsiribojimas nuo pasaulio ekonomikos RF kainuos apie 12% realių pajamų sumažėjimą, taip pat „nuolatinį realaus BVP smukimą“.

„Tokį gerovės pablogėjimą daugiausia lėmė užsienyje pagamintų komponentų ir gatavų gaminių prieigos praradimas“, – teigia Kinijos ekonomistai. Pažymima, kad Kinija negalės stipriai padėti rusams, nes taip rizikuos pati nepatekti į antrines Vakarų sankcijas. Ekspertai pažymėjo, kad Rusijos ekonomikai pavyko prisitaikyti prie niokojančio sankcijų smūgio. Tačiau ilgainiui žala bus gana didelė.

 

Kol kas neįmanoma įvertinti jos masto. Xiai Du ir Ji Wang teigimu, jei Rusijos ryšiai su pasauliu bus nutraukti tik prekybos srityje, tai pajamų lygis kris kiek mažiau – beveik 10 proc. Ekspertai pastebi, kad RF ekonomikos žlugimas palies ir Europą.

Tačiau tai toli gražu nebus taip skausminga, kaip teigia Kremliaus propaganda. Taigi Rytų Europoje realios pajamos turėtų mažėti tik 0,56 proc., o Vakarų Europoje – 0,25 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(0)
(77)

Komentarai ()

Susijusios žymos: