Tai itin pavojingi žmonės, gali sukelti tikrą sprogimą: čekų generolas perspėja apie pagalbos prašančius rusus  ()

Nuo mobilizacijos bėgantys rusai nebūtinai gali būti nusiteikę prieš karą, todėl Vakarai turėtų su jais elgtis atsargiai. Taip mano čekų generolas Petras Pavelas, kuris yra vienas pagrindinių kandidatų į Čekijos prezidentus 2023 metų rinkimuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „Liga.net“.

„Opozicija mobilizacijai nėra maištas prieš režimą ar kažkokia parama Ukrainai. Jaunimas, bandantis išvykti iš šalies, bijo dėl savo gyvybės – tai nereiškia, kad jie nusiteikę prieš karą. Esu tikras, kad daugelis jų ir toliau rems V. Putino nacionalistinę politiką“ , – sakė generolas, 2015–2018 m. vadovavęs NATO kariniam komitetui.

„Tikrai nesutikčiau su teiginiu, kad visi, kurie bėga iš Rusijos, yra mūsų draugai“, – sakė jis.

Priešingai, anot P. Pavelo, rusų antplūdis gali kelti nepriimtiną grėsmę nacionaliniam saugumui, ką jau liudija plataus masto protestai Prahoje.

 

„Ar įmanoma tokiai šaliai kaip mūsų, kurioje jau yra stipri rusų „penktoji kolona“, priimti dar 40-50 tūkstančių rusų vyrų? Demokratiniam režimui nepritariančius žmones, kurie nebūtų dėkingi Čekijai kaip demokratinei šaliai, kas tada liktų savo nacionalistinėse pozicijose? Tai būtų rizika mūsų vidaus saugumui“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(196)
(3)
(193)

Komentarai ()