[Žinios trumpai] Didysis Maskvos planas subyrės į gabalus: sukūrė neįveikiamą „Prigožino liniją“, kurią galima sudaužyta itin paprastu manevru (Video)  ()

Gynybinė linija tarp Luhansko ir Lysyčansko: būtent šiame fronto sektoriuje įsibrovėliai ypač bijo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne taip seniai žiniasklaidoje pasirodė žinia, kad Luhansko srityje „vagneriečiai“ pradėjo tiesti įtvirtinimų liniją, naudotą Antrojo pasaulinio karo metais, kuri rėmėsi Maginot (Prancūzija) ir Zygfrido (Vokietija) linijų principu. Tačiau karo patirtis parodė, kad tokie įtvirtinimai praktiškai nenaudingi, jei nėra apsaugoti.

Spalio 19 d., „Meduza“ žurnalistai paskelbė informaciją apie „Prigožino liniją“ Luhansko srityje.

Spalio mėnesį „vagneriečiai“ pradėjo tiesti gynybinę liniją tarp Luhansko ir Lysyčansko, bet tai jiems gali nepadėti. Būtent šiame fronto sektoriuje įsibrovėliai ypač bijo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržio ir jų patekimo į Luhanską.

Norėdami sukurti gynybinę liniją, įsibrovėliai naudoja BTM-3 transporto priemones, kurios buvo sukurtos dar SSRS aštuntajame dešimtmetyje tranšėjų kasimui. Įsibrovėliai vis dar stiprina savo liniją prieštankiniais betoniniais blokais, kurie įkasami į žemę.

 

Tačiau Antrojo pasaulinio karo įvykiai parodė, kad tokias gynybos linijas galima arba apeiti, arba pralaužti siauroje atkarpoje.

Būtent tokia linija buvo nutiesta Charkivo ir Luhansko sričių pasienyje. Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko ten prasiveržti, pasirinkus vietą, kur buvo nedaug priešo kariuomenės.

Šios gynybinės linijos veiksmingos tik tada, kai jas saugo daug karių ir artilerijos.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(1)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: