[Žinios trumpai] Putinas pajuto, kad kyla revoliucija - skubiai imasi veiksmų, saugumo pajėgos gauna neribotą laisvę  ()

Kremlius įveda karo padėtį, kad apsisaugotų nuo liaudies sukilimo, mano Abbasas Gallyamovas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-21 [Žinios trumpai] Putinas pajuto, kad kyla revoliucija - skubiai imasi veiksmų, saugumo pajėgos gauna neribotą laisvę  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viduje „dega": taip ekspertas pavadino V. Putino karinės padėties įvedimo priežastį. Situacija labiau primena bandymą užkirsti kelią revoliucijai.

Tokią nuomonę savo „Telegram" tinklaraštyje išsakė rusų politologas, buvęs Rusijos diktatoriaus kalbų rašytojas Abbasas Gallyamovas.

Kremlius įveda karinę padėtį okupuotose Chersono, Zaporožės, Donecko ir Luhansko sričių teritorijose. Kryme, taip pat su Ukraina besiribojančiuose Rusijos Federacijos regionuose paskelbtas vadinamasis „vidutinio atsako lygis".

Likusioje Rusijos dalyje veiks dar du režimai: aukštosios ir bazinės parengties. Šių režimų esmė – riboti piliečių laisves ir teises, taip pat suteikti neribotą galią saugumo pajėgoms.

„Paprastiems piliečiams karo padėties įvedimas reiškia teisinį situacijos įvardinimą, kada valdžia, kuri, regis, turėtų juos ginti, yra daug didesnė problema už tuos, kurie juos tarsi puola. Būtent pirmosios atžvilgiu jie yra visiškai neapsaugoti, o antrųjų poelgiai žinomi tik iš pirmosios pasakojimų", – sakė A. Gallyamovas.

 

Jis mano, jog Kremlius griežtina civilių gyventojų kontrolę, kad išvengtų liaudies maišto ir sukilimo. „Visa tai ne tiek kova su išoriniu priešu, kiek bandymas neleisti šalies viduje bręsti revoliucijai", – konstatavo Rusijos politologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(4)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: