ISW: okupantai bėga nuo gėdos - imituoja puolimo sėkmę Bachmuto srityje. Įvertino galimą Baltarusijos puolimą  ()

Teiginiai apie Rusijos sėkmę Bachmuto kryptimi yra melas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų įsibrovėliai bando nuplauti gėdą, skelbdami apie sėkmingą veržimąsi netoli Bachmuto, kad bent kažkuria kryptimi parodytų save kaip „laimėtojus“. Tokią išvadą padarė Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Naujoje ataskaitoje rašoma, kad keli Rusijos karo korespondentai pranešė apie Rusijos armijos ir „Wagnerio PMC“ sėkmę Bachmuto kryptimi. Be to, Rusijos propaganda ne kartą skelbė, kad Rusijos Federacija jau kontroliuoja didžiąją dalį paties Bachmuto.

Analitikai įsitikinę, kad teiginiai apie Rusijos pusės sėkmę Bachmuto kryptimi yra melas. Meluojama, nes siekiama, pralaimėjimų Charkivo ir Chersono regionų fone, pasigirti nors kokia nors „pergale“.

Be to, pranešime rašoma apie galimą naują Baltarusijos puolimą. Analitikai vis dar įsitikinę, kad tokios plėtros rizika yra minimali.

 

Jie pacitavo Ukrainos generalinio štabo Pagrindinio operatyvinio direktorato vadovą Oleksijų Gromovą, kuris sakė, kad puolimo rizika didėja. Anot jo, šį kartą Rusijos Federacija gali bandyti pulti Voluinės ir Rivnės regionus, siekdama sutrikdyti vakarietiškos ginkluotės tiekimą Kyjivui.

„Toks veiksmas artimiausiais mėnesiais yra mažai tikėtinas, nes Rusija nepajėgi nutraukti tiekimo linijų iš Vakarų“, - teigiama pranešime. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: