Šaltinis iš „Wagner“ skelbia apie grandiozinę katastrofą: „šansų nėra jokių, liko vos kelios paros“  (2)

Rusai pripažįsta neturintys jokių šansų organizuotam išlikusių rusų dalinių traukimuisi į rytinį Dniepro krantą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariniai propagandistai ir vadinamieji kariniai korespondentai atvirai rašo, kad Rusija neturi jokių šansų išlaikyti savo kontrolę okupuotame Chersone ir per artimiausias kelias dienas bus priversta palikti miestą. Be to, Rusijos kariniai šaltiniai Rusijos armijos situaciją prie Chersono apibūdina kaip visišką karinę katastrofą.

Vienas didžiausių Rusijos Federacijos karinių „Telegram“ kanalų GREY ZONE (susijęs su PMC „Wagner“) perspėja apie visiško Rusijos kariuomenės grupės, kuri vis dar yra vakariniame Dniepro krante, pralaimėjimo riziką. Be to, kanalas pabrėžia, kad Maskvos padėtis Chersono srityje yra dar blogesnė nei pasitraukimas iš Charkivo srities po proveržio Balaklijoje.

„Manau, kad visi supranta, jog situacija aplink Chersoną pagaliau įgijo negrįžtamų pasekmių, kurių įvykdymui liko vos kelios dienos. Klausimai tik du: kaip atitraukti rusų karius iš fronto linijos į kairįjį krantą ir kaip vėliau visa tai paaiškinti žmonėms? Situacija tam tikru mastu dar blogesnė, nei pasitraukimas iš Charkivo srities po proveržio Balaklijoje. Organizuoti pirmosios eilės karių išvedimo praktiškai neįmanoma“, – teigiama pranešime.

 

Be to, komentuodamas esamą situaciją, kanalas pažymi, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos per pastaruosius mėnesius tikslingai bombardavo tiltus per Dnieprą, sukeldamos katastrofišką Rusijos grupės tiekimo krizę anapus upės. Tuo pat metu Rusijos pusė ir toliau vykdo beprasmiškus Irano bepiločių orlaivių smūgius Ukrainos miestams.

Kanalas pabrėžia, kad dabartinėje situacijoje Rusijos pusė gali eiti griauti Kachovkos hidroelektrinės užtvankos. Tuo pačiu, anot jo, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms nėra jokios priežasties sprogdinti užtvankos, nes Ukraina planuoja Melitopolio puolimą iki pavasario.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(193)
(5)
(188)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: