[Žinios trumpai] Ždanovas palygino pačius geriausius Rusijos naikintuvus su F-35: tai kaip diena ir naktis, skirtumas žvėriškas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2022-10-24 19:48
Su 57 yra žiauriai geras, beveik toks pat kaip f22. Artimam oro mūšyje jam mažai kas prilygsta, (jei pilotuojamas aso), būtent dėl thrust vectoring ir ginkluotės, net ir minėtas f35 salyginai bejėgis, gerai tik tas, kad jų nėra daug viso 16 vienetų iš kurių 10 testavimo prototipai https://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-57
Dr. G 2022-10-24 20:33
Reikia galų gale įsisąmoninti, kad deklaruojami dalykai ne visada sutampa su realybe. O rusų atveju visi puikiai žinome, kad nesutampa visada.
HardAxe 2022-10-25 12:46
rusai turi dafiga geros ginkluotės, mes iš jos šaipomės, bet nato kareiviai kalba apie juos su pagarba. Bet panašu, kad jie nesugeba organizuoti darnios skirtingų padalinių veiklos, ir lieka šnipštas... Pvz čia yra modeliuojamas scenarijus F35 vs S400. Tikrai ne "jamam viską ką turim ir lekiam į Kijivą": https://www.youtube.com/watch?v=mGwU9HKH_Eo
immortallt 2022-10-25 15:43
O realiai kaip veikia? S400 gal ir būtų gerai, jei veiktų taip kaip viskas turi, pradedant pačios įrangos, baigiant personalu. Bet taip nėra. Jei viskas būtų taip kaip per tokius modeliavimus, tai Ukraina senai būtų okupuota. Tai kokia prasmė tada lyginti su tuo, ko realiai nėra, net jei prototipas tokias charakteristikas ir atitiko, o masinė gamyba jau ne?
Nerkus 2022-10-25 16:29
Armata irgi labai geras tankas. Pagal popierius turbūt beveik geriausias iš dabar esančių, tik va tokia smulki problemėlė, kad jo kažkodėl nėra. Dabar neaišku, ar jo tiesiog nėra, o paraduose buvo kažkoks paradinis tankas, arba jis yra, bet visai neatitinka techninių charakteristikų. Atvežtų į Ukrainą, ukrainiečiai jį pamuštų, patikrintų koks jis per žvėris ir paaiškėtų, kad nieko gero ir apsijuoktų prieš visą pasaulį.
Nerkus 2022-10-25 16:31
Ukrainiečiai vieną S400 sunaikino.
HardAxe 2022-10-25 17:22
Spėju su armata lygiai tas pats. Tarkim tai afigienas tankas. Galingesnis, didesnė greitošauda, toliau/galingiau šaudo. Reikia mažiau personalo. Ir kas iš to, jei jų pagaminta gal 5, jie naudoja savo specifinę amuniciją, o kare eina 100vs100 tankai, ir tuos pačius tankus Ukrainiečiai lesa su mobiliom prieštankinėm sistemom. Koks būtų armatos pranašumas? sunaikinti 10 armatų grupę reikės ne 15 bet 20 jewelinų? Užteks ne 40 bet 30 parengtų tankistų? Nėra jis kažkoks nenugalimas tankas, o rusų strategai tiesiog vykdo įsakymus iš viršaus ir negali išnaudoti realių konkrečios technikos pranašumų. Tai netgi su sąlyga, kad jis tikrai geresnis, jis nelemtų didelio pranašumo mūšio lauke šiuo atveju. p.s.ir tai, kad lengva su gera technika pralaimėti tikrai nereiškia, kad rusiška technika neturi problemų. Vien jau pavadinimas "rusiška technika"...
Absoliutas 2022-10-25 17:25
Matom kokia gera ruskiu ginkluote. Tokia gera, kad jau trys savaites ruskiai grasina branduoliniais ginklais ne branduolinei valstybei…
Gastonio 2022-10-25 19:14
Ginkluotė pas juos adekvati, bet technologinis atsilikimas vis tik nemažas, ypač lėktuvų radarų srity, termovizorių srity. Vakarų naikintuvai jau kurį laiką naudoja AESA radarus, o geriausias rusų serijiniu būdu gaminamas PESA radaras, naudojamas SU-35 naukintuve, gali savo parametrais lygiuotis tik su senesniais JAV ir Europos radarais, kurie skenuoja aplinka pasukant jį mechaniniu budų, be fazinės gardelės. O naujesnių pavyzdžių ginkluotės Ukrainoje palyginti ne tiek ir daug, bet vat T-90M bokštelis dar nebuvo nuskridęs, vis tik pasiteisino amunicijos, kuri nėra sudėta karuselėje, perkėlimas į bokštelio galą. Kaip ir sakai, pati didžiausia problema pas juos - vadovavimas, visur, netik ginkluotuose pajėgose (oro pajėgose iš viso nekas). Čia kaip kad jie su savo parašiutininkais pasielgė: išmetė Hostomelyje, giliai priešo teritorijoje, be adekvataus vadovavimo, be palaikymo, sunkesnė technika atvyko stipriai vėluodama - kur ten nebus didelių nuostolių. Kiek Kalibrų ir kitų raketų išleista, kiek išgriauta visko, bet strateginių laimėjimų vis dar nėra.
eXpo 2022-10-25 22:11
keistai atrodo kai rusai giriasi super naikintuvais, super tankais , super artilerija, bet vaziuoja pirkt dronu kamikadziu su mopedo motorais i irana. o juk drona kamikadze su keleto kg uztaisu sukurt neatrodo kaskoks super issukis? paprasti fizikos studentai turetu sugebet sukurt lengva, zemai skrendanti lektuveli su benzininiu motoreliu ir 4 litru talpos baku - kuris sugebetu nuskridint 5 kg pora simtu km.