[Žinios trumpai] Ukraina puola! Super geros žinios Luhansko šiaurėje: „R-66 arterija pakibo ant plauko, Rusijai tai bus katastrofa“  ()

Ukrainos pajėgos toliau plėtoja puolimą Luhansko srities šiaurėje: džiugia žinia pasidalijo karo ekspertas Aleksandras Kovalenko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė, nepaisant visų pastangų ir mobilizuotų žmonių perkėlimo, negali sustabdyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimosi į Svatovo apylinkes. Ukrainos kariai ir toliau juda pirmyn, sudarydami prielaidas atkirsti R-66 greitkelį, kuriuo rusai aprūpina savo grupę. Apie tai savo puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ rašo karo ekspertas Aleksandras Kovalenko.

„Vakarykštis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo pranešimas apie Karmazinivkos, Miasožarivkos ir Nevskio išlaisvinimą Luhansko srityje bei Novosadovo Donecko srityje yra labai teigiamas. Tačiau svarbu ne tik išvadavimo faktas, bet ir pažangos kryptis. Tiesą sakant, nepaisant rimtų Rusijos pajėgų ir įvairių priemonių koncentravimo Svatovo regione, įskaitant sulėtėjusių „čmobikų“ formą, jie negali sustabdyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pažangos“, – pabrėžė karo ekspertas.

Be to, Ukrainos ginkluotosios pajėgos daug anksčiau savo ugnimi uždengė kelias R-66 greitkelio vietas, sukeldamos rimtų problemų Rusijos armijos transporto judėjimui. Eksperto teigimu, gaunama informacija leidžia pakankamai užtikrintai manyti, kad artimiausiu metu ši arterija bus fiziškai perpjauta.

 

„Ir kai tai įvyks, prasidės atgalinis laiko skaičiavimas Rusijos grupei tiek Svatove, tiek į pietus nuo jo. Todėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo pranešimas yra daugiau nei tik pranešimas apie kelių gyvenviečių išlaisvinimą. Iš tikrųjų tai yra anonsas“, – pažymėjo ekspertas.

(172)
(3)
(169)

Komentarai ()

Susijusios žymos: