[Žinios trumpai] Skelbiama, kad smūgis Krymui buvo baisus: „Admirolas Makarov“ patyrė labai rimtų nuostolių, yra žuvusių ir sužeistų  ()

Rusijos Juodosios jūros laivynas patyrė labai rimtų nuostolių per spalio 29 dienos naktinį dronų smūgį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 29-osios naktį, kaip skelbia žiniasklaida, bepiločių laivų grupė atakavo Rusijos Juodosios jūros laivyno objektus Sevastopolyje. Žala greičiausiai yra daug rimtesnė, nei pripažįsta Rusijos gynybos ministerija. „Telegram“ kanalas „Volia“, remdamasis savo šaltiniais Juodosios jūros laivyno Rusijos būstinėje, teigia, kad naujasis Juodosios jūros laivyno flagmanas fregata „Admirol Makarov“ patyrė labai rimtų pažeidimų. Tikriausiai į jį vienu metu pataikė keli bepiločiai laivai-kamikadzės.

Be to, anot kanalo „Volia“, per incidentą galėjo būti nuskandintas bent vienas kateris ir transportinis laivas.

„Transporto laivas buvo apgadintas, galimai pusiau užtvindytas. Apgadintas minosvaidis „Ivan Golubec“, jame siaučia gaisras. Paviršutiniškai apgadintas didelis desantinis laivas ir keli pagalbiniai laivai“, – sakė šaltinis.

Anot jo, nukentėjo ir laivyno įrenginiai krante: pustuštis kuro sandėlis ir kiti pastatai. „Šaltinis laivyno būstinėje kalba apie 4–7 žuvusius ir 15–20 sužeistųjų“, – rašo „Telegram“ kanalas. Jis pridūrė, kad tarp sužeistųjų yra „Admirol Makarov“ sargybinių. Numatoma, kad flagmano remontas užtruks nuo mėnesio iki trijų.

 

„Telegram“ kanalas „Volia“ taip pat tikina, kad ataką tariamai įvykdė Ukrainoje pagaminti dronai-kamikadzės, kurių veikimo nuotolis siekia iki 1200 km. Paskelbtos informacijos patvirtinimo nėra. Ukrainos karinė-politinė vadovybė apie incidentą tyli, bet Rusija jau kalba apie „teroristinį išpuolį“. Kaip karinių laivų puolimas gali būti laikomas terorizmu, galima suprasti tik pagal rusišką logiką. Rusai teigia, kad sunaikino visus dronus, bet  pranešė apie nedidelę žalą minų laivui „Ivan Golubec“ ir uosto užtvaroms.

(164)
(2)
(162)

Komentarai ()

Susijusios žymos: