[Žinios trumpai] Rytuose galingi įvykiai: patvirtinta pergalė, jau skelbiama apie Putino skrydį iš Severodonecko  (3)

„Okupantai iš Severodonecko bėgs taip greit, kad net žemė dundės“: Gaidai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-30 [Žinios trumpai] Rytuose galingi įvykiai: patvirtinta pergalė, jau skelbiama apie Putino skrydį iš Severodonecko  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos įtvirtino ugnies kontrolę Svatovo–Kremenaja greitkelyje, nutraukdamos Rusijos Federacijos okupantų logistiką Luhansko srityje.

Šią informaciją Ukrainos teletono eteryje spalio 29 dieną patvirtino Luhansko srities karinės administracijos vadovas Serhijus Gaidai.

„Ugnies kontrolė yra labai svarbi. Ten, tarp Kremenaja ir Svatovo, eina pagrindinis maršrutas, kuriuo gali būti pristatyti ir perkelti kariai ir technika“, – sakė regiono vadovas.

Jis patikslino, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra labai arti prie šių dviejų gyvenviečių deokupacijos.

„Jei imti Svatovą, tai iš jo yra trys kryptys: į Troickoje link Rusijos sienos, kurią svarbu blokuoti, tiesiai į Kremenają ir į Starobilską. Pastarasis yra Luhansko srities logistikos centras. Ir kai tik kontrolė per Starobilską bus grąžinta, viskas taps aišku. Kremenaja atveria kryptį į Svatovą ir į Rubižnę bei Severodonecką. Kai Kremenaja ir Lysyčanskas pateks į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrolę, okupantai iš Severodonecko bėgs taip greit, kad net žemė dundės“, – sakė Gaidai.

 

Jis patikslino, kad Rusijos užpuolikams išlaikyti Severodonecką bus nepaprastai sunku, nes, užimdami šį miestą, rusai jį visiškai sunaikino, todėl dabar negalės jo efektyviai panaudoti savo gynybai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(412)
(12)
(399)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: