[Žinios trumpai] Tai neįtikėtina, byra Putino vertikalė: Kadyrovas skelbia, kad pasiuntė savo žmones „išsiaiškinti“ pas generolą Lapiną  ()

Karas prieš Ukrainą pradėjo Putino režimo žlugimą, sako Abbasas Galliamovas. Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo elgesys yra aiškus to ženklas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo elgesys yra aiškus ženklas, kad Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas praranda valdžią. Apie tai savo tinklaraštyje „Telegram“ rašo rusų politologas, buvęs Rusijos diktatoriaus kalbų rašytojas Abbasas Galliamovas.

Jis atkreipė dėmesį į Kadyrovo spalio 27 d. vakare paskelbtą įrašą. Čečėnijos vadovas aiškiai pasakė, kad dėl problemų fronte jis pasiuntė „savo vyrus“ pasiaiškinti su Rusijos ginkluotųjų pajėgų generolu pulkininku Lapinu.

„Pastarąsias kelias dienas bandžiau užmegzti su juo ryšį per savo specialiųjų pajėgų vadus. Tačiau mano vaikinai jo neranda“, – rašė R. Kadyrovas.

Galliamovas pažymėjo, kad šis įrašas rodo, kad Putino režimas yra labai trapus. Karo metu regiono vadovas rengia „susidūrimus“ su kariuomenės generolu ir netgi kelia šį konfliktą į viešumą. „Kai Putinas tai, kas vyksta, pavadino „pilietiniu karu“, galbūt jis turėjo omenyje savo ginkluotųjų pajėgų būklę“, – sakė Rusijos politologas.

 

Jis priminė, kad Putinas yra griežtos hierarchijos gerbėjas. Taip jis sukūrė savo galią, o dabar ši vertikalė griūva. „Karaliauja kažkokie feodaliniai laisvieji. Savo būriams vadovaujantys vadai, asmeniškai jiems atsidavę, rengia tarpusavio susirėmimus... Trumpai tariant, Putino Rusija užtikrintai virsta žlugusia valstybe“ sakė Galliamovas. Jis pareiškė, kad diktatorius išnaudojo savo vadybinį potencialą. Rusijos Federacija tapo „teritorijų suma“, kuriai gresia žlugimas.

(46)
(1)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: