[Žinios trumpai] Neįtikėtina, V. Putinas viešai pripažino Rusijos ekonomikos žlugimą  ()

V. Putinas pripažino, kad Rusijos ekonomikai taikomi „precedento neturintys apribojimai", o tai reiškia visišką šalies valdymo mechanizmo pertvarkymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Putinas pripažino Rusijos ekonomikos žlugimą ir imasi kraštutinių priemonių. Spalio 25 d., Rusijos Federacijos vadovas surengė pirmąjį koordinacinės tarybos posėdį, siekiant užtikrinti pagrindinius Rusijos kariuomenės poreikius. Susitikimas vyko vaizdo konferencijos formatu, kuriame dalyvavo 19 „politbiuro" narių, tarp jų ir ministras pirmininkas M. Mišustinas.

Susitikime V. Putinas pareiškė, kad Rusijos Federacija susiduria su „rimtais iššūkiais", o ekonomika – su „beprecedentais apribojimais", informuoja „Ukraina 365".

Ekonomikai jis skyrė didelį dėmesį „specialiosios operacijos" laikotarpiu, kai visi turėtų dirbti kariuomenės reikmėms: nuo šiol visi klausimai turėtų būti sprendžiami greitai, teks pamiršti standartines biurokratines procedūras. Informacijos šaltinis Rusijos finansų ministerijoje pripažino, kad pagrindinė V. Putino tezė – visos ekonomikos perėjimas į „karo meto" režimą, o tai reiškia, kad švietimo, kultūros, sveikatos ir pan. klausimai nukeliami į antrą planą. Dabar Rusijos ekonomika veiks pagal Antrojo pasaulinio karo SSRS ekonomikos principą.

Vien šiais metais išlaidos gynybos sektoriui padidėjo 1,2 trilijono rublių, o tai sudarė 4,2 trilijonus rublių. 2023 metais prie šios sumos planuojama pridėti dar 300 mlrd. Visų teisėsaugos institucijų finansavimas išaugo 1,5 karto. Rusijos gvardijos, Vidaus reikalų ministerijos, specialiųjų tarnybų ir tyrimų agentūrų biudžetas pirmą kartą Rusijos Federacijos istorijoje viršijo 4,2 trilijono rublių sumą. Dar pavasarį Rusijos Federacijos Valstybės Dūma priėmė sprendimą, suteikiantį teisę pereiti prie „karo" ekonomikos. Rugsėjo mėnesį prasidėjo „dalinė" mobilizacija, o spalį okupuotose Ukrainos teritorijose buvo įvesta karo padėtis.

 

Karo padėtis ir aukšto pavojaus režimas suteikia papildomų teisių teisėsaugos institucijoms. „Loko-Invest" analitikai apskaičiavo, jog kai kuriuose Rusijos Federacijos regionuose iš biudžeto karinėms išlaidoms skiriama iki 43 proc. viso finansavimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(11)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: