[Žinios trumpai] Ukrainos žvalgyba išmontavo Irano droną „Mohajer-6“ – jame rado itin sensacingų radinių, gresia nematytas skandalas (Video)  (1)

Ukrainos gynybos ministerijos vyriausiojo žvalgybos direktorato (GUR MO) specialistai išardė Irano atakos droną „Mohajer-6“, kuris rugsėjo 23 d. buvo numuštas virš Juodosios jūros netoli Odesos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos išardė Irane pagamintą žvalgybinį bepilotį orlaivį „Mohajer-6“ ir ištyrė kiekvieną smulkmeną, viduje rado įvairiausių vakarietiškų komponentų.

Montuojant Irano žvalgybinius ir atakos dronus „Mohajer-6“ naudojami buitiniai komponentai. Dėl šios priežasties dronas yra žymiai prastesnis už konkurentus, pažymėjo Vidaus reikalų ir susisiekimo ministerija.

Ukrainos specialistai aptiko detalių, pažymėtų oficialia Irano kalba – persų.

Žvalgybos specialistas teigė, kad 3/4 drono komponentų yra amerikietiškos kilmės. Jame yra dalių iš Japonijos, Kinijos, Austrijos, Švedijos ir Ukrainos.

„Vienas ukrainietiškos produkcijos komponentas, bet jis yra. Šiuo metu mūsų tarnybos aiškinsis, kaip ji ten pateko“, – sakė ukrainiečių specialistas.

Dabar, kai Ukrainos kariškiai išsiaiškino visas konstrukcijos ypatybes, bus lengviau atremti „Mohajer-6“ grėsmes, žada žvalgybos tarnyba.

Įrodymai apie kitų šalių atstovų dalyvavimą tiekiant ginklus ir karines dalis Rusijai bus perduoti tarptautinėms organizacijoms, siekiant joms taikyti ekonomines sankcijas, pabrėžė žvalgybos agentūra.

 

Anksčiau rašėme, kad „Mohajer-6“ turi austrišką variklį „Rotax 912“. Austrijos įmonė teigė nedavusi leidimo parduoti variklių Iranui ir Rusijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(0)
(64)

Komentarai (1)