[Žinios trumpai] JAV skelbia pavojų: Rusija gali užgrobti NATO ginklus  ()

JAV valstybės departamentas pristatė planą, kaip kovoti su neteisėtu tam tikrų šiuolaikinių ginklų permetimu Rytų Europoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-28 [Žinios trumpai] JAV skelbia pavojų: Rusija gali užgrobti NATO ginklus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikslas – atremti Rusijos vykdomą Vakarų ginklų užgrobimą, tęsiantis karo veiksmams Ukrainoje.

Tai pranešė „Europos tiesa".

Planas, kaip teigiama Valstybės departamento pranešime spaudai, „atspindi mūsų įsipareigojimą vykdyti atsakingą ginklų perdavimo praktiką, mūsų ilgalaikę, nuolatinę ir veiksmingą partnerystę su Ukraina ir kitais saugumo partneriais, taip pat dešimtmečius trukusį sėkmingą tarptautinį bendradarbiavimą siekiant nustatyti ir sustabdyti nelegalią prekybą ginklais visame pasaulyje".

Pastebima, kad vykstant karo veiksmams Ukrainoje kyla pavojus, jog galimas Rusijos karių, samdinių neteisėtas Vakarų tiekiamų ginklų perėmimas, tai pirmiausia liečia nešiojamąsias priešlėktuvinių raketų sistemas ir prieštankines raketas.

„Ukrainos vyriausybė įsipareigojo užtikrinti tinkamą perduotos amerikiečių kilmės gynybos įrangos apsaugą ir apskaitą, nors pripažįstame, kad chaotiškas karo veiksmų pobūdis gali apsunkinti šią užduotį", – aiškino JAV Valstybės departamentas.

Planas apima šias pagrindines priemones:

    -stiprinti Ukrainos ir kaimyninių valstybių saugumo pajėgų gebėjimus atsiskaityti už ginklus ir šaudmenis jų perdavimo, saugojimo ir dislokavimo metu;

 

    -sienų apsaugos Ukrainoje ir kaimyninėse valstybėse stiprinimas;

  -Ukrainos ir kaimyninių valstybių saugumo pajėgų, teisėsaugos agentūrų ir sienų kontrolės agentūrų gebėjimų stiprinimas atgrasant, aptinkant ir blokuojant tam tikrų šiuolaikinių įprastinių ginklų nelegalią apyvartą.

„Pradėjusi šį karą Rusija yra atsakinga už bet kokius nelegalius ginklus, patekusius į svetimas rankas. Veiksmingiausias būdas deeskaluoti konfliktą ir bet kokią neteisėto ginklų nukreipimo riziką būtų Rusijai nutraukti pradėtą ​​karą ir patraukti karius iš visos suverenios Ukrainos teritorijos", – pabrėžia JAV valstybės departamentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(7)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: