Prasidėjo neįtikėtinas mobilizuotų rusų skerdimas – Ukraina šokiruota, kokias nesąmones daro rusai  ()

Masinis mobilizuotų rusų siuntimas į frontą smarkiai padidino RF ginkluotųjų pajėgų nuostolius fronto linijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„RF ginkluotosios pajėgos, nesant plataus masto puolimo operacijų, patiria didelių nuostolių, daugiausia dėl dviejų priežasčių. Pirmoji – Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tiksli artilerija ir minosvaidžių bei raketų ugnis. Antra – žemas karininkų, dalinių vadų ir formuočių veiksmus planuojančių generolų kvalifikacijos lygis“, – rašoma „Telegram“ kanale.

Be to, mobilizuoti rusai siunčiami į anksčiau paliktas pozicijas. Jie siunčiami į fronto liniją šviesiu paros metu.

„Taip, siunčia juos net dieną. Kas rūko, kas bando telefonu gaudyti ryšį, triukšmauja kaip drambliai prie girdyklos. Žvalgai lengvai juos pamato ir greitai nukreipia artileriją į taikinį. Gerų vadų mažai. Mobilizuotieji daugiausia gauna asilus. Jiems pasiseks, jei tarp minios atsiras žmogus, turintis patirties ar proto. Bet jie pradeda klausytis jo tik po pirmojo apšaudymo ir pirmųjų lavonų bei sužeistų“, – žurnalistams sakė Luhansko srityje kariaujančio RF ginkluotųjų pajėgų personalo bataliono vadas.

 

Dėl maskuotės stokos Rusijos kariuomenė patiria didelių nuostolių, ir tai taikoma tiek mobilizuotiems, tiek sutartiniams kariams ir apskritai daugeliui RF ginkluotųjų pajėgų dalinių.

Demaskuoti ir netinkamai apgalvoti vadovybės sprendimai lemia 30–40 % visų Rusijos nuostolių šiame kare. Laikotarpiu nuo spalio 10 iki spalio 25 dienos tokie nuostoliai siekė apie 50 proc. Daugiausia dėl daugybės naujų ir neapmokytų padalinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(255)
(3)
(252)

Komentarai ()