[Žinios trumpai] Prie Chersono sparčiai keičiasi situacija, Arestovičius perspėja, kas vyksta  ()

Rusija sukaupė dideles karines pajėgas Chersono srityje ir ruošia kontratakas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacija Chersono fronto sektoriuje Ukrainai „nemaloniai keičiasi“. Rusija čia dislokavo šešias papildomas bataliono taktines grupes, bendras priešo BTG skaičius čia pasiekė 30. Tokią informaciją paskelbė Prezidentūros kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius.

„Dabar judame į Chersoną. Ten situacija keičiasi į nemalonią pusę. Ten papildomai perkeltos apie šešios BTG. Iš viso jau ten yra apie 30. Tai didžiulė karinė jėga, kurią palaužti, bus labai sunku. Tai sunki istorija“, – sakė Arestovičius.

Anot jo, rusai šiuo metu ruošia kontratakas Chersono fronte, tačiau Ukrainos artilerija nepraleidžia priešo, smogdama į Rusijos pajėgų susikaupimo taškus. Siekdama sutelkti papildomas pajėgas Chersono srityje, Rusijos karinė vadovybė turėjo išvesti dalį kariuomenės iš Zaporižės fronto.

 

Ukrainos kariuomenei trūksta ginklų ir karinės technikos, kad išspręstų Rusijos pajėgų stiprėjimo šia kryptimi problemą, nes partneriai karinę pagalbą teikia „kaip planuota“. Tai yra, paramos sparta nekinta dinamiškai pagal sąlygas fronte.

Tuo pat metu Arestovičius pranešė apie „maloniai besikeičiančią situaciją“ Svatovo kryptimi, tačiau detalių neatskleidė.

(50)
(3)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: