Grupuotė „STW“ ėmėsi puolimo: Rusijoje sprogimai, Kremlius nieko negali padaryti  ()

Jungtinės Karalystės gynybos ministerija pranešė, jog partizanai ir toliau sprogdins Rusijos geležinkelius, kad sutrukdytų Rusijos kariuomenės ir technikos pervežimą į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų žvalgybos tarnyba informavo, jog spalio 24 dieną Rusijos valdžios institucijos pranešė, kad sprogimas apgadino geležinkelį Novozybkove, Briansko srityje, maždaug už 15 kilometrų nuo Rusijos ir Baltarusijos sienos – ši geležinkelio linija yra pagrindinis susisiekimo maršrutas tarp Rusijos ir Baltarusijos. Atsakomybę už incidentą prisiėmė Rusijos antikarinė grupė „Stop the Wagons“ (STW).

„Nuo birželio tai mažiausiai šeštas sabotažo incidentas prieš Rusijos geležinkelių infrastruktūrą, kurį teigia įvykdžiusi STW. O tokia tendencija vis labiau plinta tiek Rusijoje, tiek Baltarusijoje", – rašoma pareiškime.

 

Žvalgyba pažymėjo, kad Rusijai sunku užtikrinti savo geležinkelių saugumą dėl jų ilgio – linijos driekiasi  daugiau nei 33 tūkst. kilometrų.

„Rusijos vadovybei vis daugiau nerimo kels tai, kad net ir nedidelė piliečių grupė, nesutinkanti su karu Ukrainoje, gali griebtis fizinio sabotažo“, – pridūrė ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(198)
(1)
(197)

Komentarai ()

Susijusios žymos: