Gali numušti viską, nuo dronų ir balistinių raketų iki naikintuvų: geriausia JAV oro gynybos sistema, lenkianti net NASAMS (Video)  ()

Viskas priklauso nuo Baltųjų rūmų. JAV vyriausybė nusprendė, kad kol kas Ukrainai teiks tik NASAMS, o ne „Patriot".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gregas Hayesas, Amerikos karinės pramonės įmonės „Raytheon Technologies" generalinis direktorius, atsakė į klausimą, kodėl Ukrainai nėra tiekiamos „Patriot" sistemos, kurios galėtų efektyviai apsaugoti miesto infrastruktūrą ir civilinius objektus nuo Rusijos raketų. Apie tai praneša CNBC.

Laidų vedėjas Jimas Crameris paklausė G. Hayeso: „Jūs turite raketų, vadinamų „Patriot" (ilgojo nuotolio priešlėktuvinės gynybos sistema) - tai yra nepaprastas ginklas, gynybinis ginklas. Jis numuša bepiločius orlaivius, raketas, skrendančias į ligonines, mokyklas, slaugos namus - į mėgstamiausius prezidento V. Putino taikinius. Tačiau, JAV neskuba duoti Ukrainai šių raketų, kad apsaugotų ligoninių pacientus, moksleivius ir vaikų darželius. Paaiškinkite man, kodėl JAV tempia laiką, nors šios gynybinės sistemos galėtų padėti?"

G. Hayesas atsakė, kad JAV vyriausybė jau prieš dvi savaites Ukrainai perdavė dvi NASAMS (vidutinio nuotolio oro gynybos sistema) komplektus – raketas „žemė-oras". Ir jos dabar montuojamos Ukrainoje. Šios sistemos gali numušti viską, nuo dronų ir balistinių raketų iki naikintuvų.

 

Tuo pat metu G. Hayesas pripažino, kad „Patriot" iš tiesų yra efektyvesnė sistema. „Raytheon" tiekia jas 18-ai pasaulio šalių ir apsaugo nuo tokių grėsmių kaip balistinės raketos ir bepiločiai orlaiviai.

„Dabar JAV vyriausybė nusprendė, kad Ukrainai teiks tik NASAMS, o ne „Patriot". Su vadovybe nuolat diskutuojame šiuo klausimu. Bet vėlgi, tai priklauso nuo Baltųjų rūmų. Turime tikslą aprūpinti Ukrainą viskuo, ko reikia jos apsaugai, ir mes tai padarysime, kai tik vyriausybė mums leis", – aiškino G. Hayesas.

„Taigi, Pentagonas palaiko, bet Baltieji rūmai - ne. Esu sutrikęs. Maniau, jog Pentagonas priima strateginius sprendimus, atlieka patikrinimus, - klausė laidos vedėjas. - Bet jei viskas priklausytų nuo Gynybos departamento, ar sprendimas suteikti „Patriot” būtų priimtas?

 

„Jei paklaustumėte ko nors iš Gynybos departamento, kaip apsaugoti oro erdvę, jie pasirinktų kuo efektyvesnę oro gynybos sistemą, ir tai būtų „Patriot", – atsakė G. Hayesas ir pridūrė, jog kyla klausimų, susijusių su eksportu ir baime, kad šios galingos sistemos gali atsidurti rusų rankose.

„Šį klausimą sprendžia Nacionalinio saugumo taryba. <...> Trumpuoju laikotarpiu bus NASAMS, galbūt ilgainiui atsiras ir „Patriot" įranga, – aiškino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(2)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: