[Žinios trumpai] JAV generolas skelbia, kada bus išlaisvintas Krymas  ()

Su JAV parama ir Vakarų sankcijomis Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasieks iki vasario 24 dienos laikytas sienas iki metų pabaigos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvusio JAV karių Europoje vadas generolas Benas Hodgesas pateikė savo prognozes dėl karo veiksmų Ukrainoje eigos. Jis neatmeta galimybės, kad jei situacija pasaulyje artimiausiu metu kardinaliai nepasikeis, tai per artimiausius du mėnesius Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvins visas tas teritorijas, kurias Rusijos pajėgos užėmė po vasario 24 d.

Anot jo, dabar Kremlius sąmoningai vilkina karą Ukrainoje, nes laukia rinkimų į Kongresą rezultatų. Maskva labai tikisi Respublikonų pergalės, kurie Bidenui jau leido suprasti, kad JAV „sudėtingų dienų“ atveju jie tikrai nesistengs suteikti pagalbos Ukrainai.

Tačiau Ukrainos gynėjai jau įgavo reikiamą tempą ir niekas ir niekas jų nesustabdys. Anot Hodgeso, jei Vakarai neatšauks sankcijų Rusijos Federacijai, o JAV ir toliau teiks karinę pagalbą, Ukrainos ginkluotosios pajėgos iki 2022 metų pabaigos pasieks Ukrainos sienas, kurias laikė iki vasario 24 d. Tuo pat metu 2023 metų vasarą Krymas vėl bus Kyjivo jurisdikcijoje.

 

Tai suprantama ne tik Kyjive ir Vakaruose, bet ir pačioje Rusijoje. Rusijos kariuomenė nugalėta beveik visuose fronto sektoriuose. Kol kas vienintelė Kremliaus strategija – kuo ilgiau pratęsti konfliktą Ukrainoje.

(50)
(0)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: