[Žinios trumpai] Europa nesupranta, ko iš tikro nori Rusija kovodama su Ukraina: „Tai didžiulė problema“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-11-02 19:20
Pritariu Portnikovui - Putino tikslas ne Ukrainos resursai, o ukrainiečių identiteto sunaikinimas. Kai kurie sako, kad dėl dujų telkinių Putinas karą pradėjo ir dėl NATO priartėjimo - tikrai ne. Šie dalykai tik labai mažą reikšmę turi. Putiną užknisa, kad ukrianiečiai yra geresnė versija Kijevo Rusios (to akivaizdumas griauna Rusijos imperijos idėją), todėl nori juos, paversti tokio pačio mentaliteto degradavusiais, kaip ir rusus ir po to sakyti - va sakiau, kad esame viena valstybė. Jau po to tik eina resursai, teritorija, NATO atgrasymas - kaip bonusas. donatasv sako, kad baisu, kad ukrainieciu kareiviai saudo rusų kareivius ir atvirksciai - sutinku. Mano pasiūlymas - tegul Rusija nepuola Ukrainos. Arba tegul Rusija pasiduoda Ukrainai, nes Ukraina daug perspektyvesnė šalis, geresne Kijevo rusios atšaka ir mokėtų tinkamai panaudoti Rusijos resursais, labiau žmonių labui.
vanduo4 2022-11-02 20:01
Putino siekis - išsaugoti Rusiją nuo griūties. Jam labai skaudi tema SSST griūtis, tad jis daro viską, kas padėtų atstatyti Rusijos galią: a) Buferinės zonos: - jos politiškai destabilizuoja kaimynus; - ten klesti juodoji rinka kaimynų resursų sąskaita ir pajamomis Rusijai; - garantuoja kaimynų izoliaciją nuo NATO; b) Tautinis rusų vienijimas: - totalaus rusiškojo identiteto, kaip pasaulinės galios formavimas; - tautinių mažumų deportacija iš buferinių zonų, eliminuojant perversmų tikimybę; Esmė: Putinas nori stabilizuoti fronto liniją tarp komunistinės diktatūros ir kapitalistinės demokratijos; c) Ardomoji veikla kaimyninėse šalyse ir visam Pasaulyje; Esmė: puolimas yra geriausia gynyba. P.s. Panaši situacija su Čigonų taboru Lietuvoje. Kol jie prekiavo aguonomis, viskas ten buvo apsiribojama nelegalia veikla. Bet kai prasidėjo Herojinas - taboro įtaka pradėjo plėstis. Valdžia suprato jog gali atsirasti valstybė valstybėje, kur netgi policija bijos važiuoti. Todėl pradėjo priverstinę čigonų integraciją ir Taborą išardė. Tai labai svarbus žingsnis kovoje su galima tautine kriminaline struktūra. Išvada: Diktatūrinę Rusiją privaloma išardyti, tai istorinis šansas. Derybos su Putinu neįmanomos, tik su opozicija.
technologas 2022-11-02 20:14
Kad rusams jau seniai reikėjo pradėti su Vakarais draugauti/bendradarbiauti, o Putinas aiškina, kad čia “pusiau okupacija” būtų. Keisti žmonės. Vis tik nelabai jie savarankiškai įstengtų gyventi, ne tokia šalis, o kad pyktis sugalvojo dar blogiau.
Siguas 2022-11-03 10:38
Ką nori rusija? Lygiai tą patį ką norėjo Hitlerio Vokietija. Net sąlygos tos pačios. Vokietijos kapituliacija 1 pasauliniame kare. O Rusijos pralaimėjimas šaltajame kare. Revanšas, viešpatavimas ir t.t.
Dannas3 2022-11-03 11:18
Visokiu nuomoniu yra. Vienos atseit logiskos, del duju, del nato pletros, del demografijos. Yra ir kitu nuomoniu, tame tarpe ir Timothy Snyder kurie teigia, kad vienintele priezastis yra putino noras ieit i istorija, tarp didziausiu rusijos caru t.y. viskas suvedama i asmeni.