[Žinios trumpai] Zelenskis skelbia didžiausią Ukrainos klaidą per 30 metų  (4)

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nesugebėjimą sukurti stiprios saugumo sistemos laiko didžiausia Ukrainos politikos klaida per pastaruosius 30 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes Ukrainoje per tris dešimtmečius nesukūrėme stiprios saugumo sistemos, nes nesitikėjome, kad RF imsis tokių agresyvių žingsnių. Tai buvo didžiausia mūsų šalies, Ukrainos politikos klaida", - sakė jis interviu Čekijos televizijai metu.

Pastebėjęs, kad nemažai lyderių „stumia" Ukrainą derėtis su Rusija, V. Zelenskis pareiškė: „Manęs nereikia stumti derėtis, nenoriu, kad šios klaidos pasikartotų. Manau, jog Ukrainai užtenka šiame amžiuje ir vieno karo".

Atsakydamas į klausimą apie galimus kompromisus, V. Zelenskis atsakė: „Jie turėtų žengti žingsnius atgal, trauktis. Rusai gali laukti, kol mes deokupuosime savo teritorijas. Mes prarasime daug žmonių, bet ir jie praras daug savų. Tai tragedija. Jie gali pasitraukti už mūsų sienų, įskaitant Krymą. Ir tada RF gali pasakyti – ieškokime... ne kompromiso, bet kažkokio sprendimo, kaip mums gyventi per ateinančius 100 metų“.

 

Kartu prezidentas įsitikinęs, kad „jei rusai nenori atsisakyti Donbaso ir Krymo, vadinasi, karas nesibaigs. Nes turime tokio įšaldyto konflikto pavyzdį. Jie liks, bet mes sakysime, jog tai mūsų teritorijos, o rusai – kad jų. Kiekviena pusė lauks, kol prasidės tų teritorijų deokupacija. Tai ne kalba apie taiką, ar apie karo pabaigą".

Atsakydamas į klausimą, ką veiks po pergalės, V. Zelenskis sakė: „Po pergalės važiuosiu į Krymą. Noriu pamatyti jūrą. Bet ne žiemą, ką veikti prie jūros žiemą?"

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(191)
(3)
(188)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: