[Žinios trumpai] Prigožino kalba sudrebino Rusiją - jis visai nebebijo pasekmių?  (6)

Romanas Cimbaliukas pažymėjo, kad Jevgenijus Prigožinas, kitaip nei visi kiti Rusijos Federacijoje gyvenantys asmenys, gali sau leisti vadinti daiktus tikraisiais vardais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai „Wagner“, kurio samdiniai kaunasi Ukrainoje, savininkas Jevgenijus Prigožinas netikėtai pagyrė Zelenskį - pavadino jį tvirtu, savimi pasitikinčiu, pragmatišku, išvaizdžiu vaikinu. Žinoma, tai prieštarauja dominuojančiai Rusijos Federacijos retorikai, todėl tai sukėlė sumaištį tiek Ukrainoje, tiek Rusijoje. Tačiau Ukrainos žurnalistas Romanas Cimbaliukas rado paprastą paaiškinimą Prigožino žodžiams: jis, kitaip nei kiti, gali sau leisti vadinti daiktus tikraisiais vardais. Tokią nuomonę Cimbaliukas išsakė interviu su Inga Mezerija.

Cimbaliukas teigia, kad reikia kalbėti apie tam tikrą Prigožino adekvatumą. Net ukrainiečiai savo prezidentą ir apskritai valdžią gali vertinti skirtingai, tačiau faktas lieka faktu, kad po aštuonių karo mėnesių Ukrainos kariuomenė vaikšto su NATO uniforma, kaunasi su NATO ginkluote, o NATO šalys Ukrainai suteikia finansinį stabilumą. Pasauliniu mastu Ukrainai viskas klostosi neblogai. O Prigožinas tiesiog pasakė tiesą, nebijodamas pasekmių.

 

„Kiek suprantu, Rusijos valstybės sistemoje jis jau aplenkė Skabejevą, Simonian ir Beglovą (Sankt Peterburgo gubernatorių), kuris apskritai yra viešai pažemintas. Prigožinas kuriam laikui yra Putino pakalikas. Ką dar noriu pasakyti? Prigožinai ir Kadyrovai, paimkite valdžią į savo rankas, mes negalime susitarti su šiuo Kremliaus idiotu! Mums bus lengviau su jumis derėtis“, – sakė Cimbaliukas.

(79)
(3)
(76)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: