[Žinios trumpai] Iranas išsigando? Po grasinimo skubiai prašo susitikimo su Ukraina  (2)

Teheranas paprašė Kyjivo surengti susitikimą ekspertų lygmeniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano valdžia vis dar tvirtina, kad Rusijos Federacijai neperduoda bepiločių orlaivių-kamikadzių, kuriuos ji naudoja kare su Ukraina.

Irano užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį pranešė, kad paprašė Ukrainos pusės surengti susitikimą ekspertų lygmeniu, kad būtų ištirti duomenys apie Rusijos naudojamus Irano bepiločius orlaivius Ukrainoje.

Nepaisant daugybės įrodymų, kad Maskva kare su Ukraina naudojo Irane pagamintus bepiločius orlaivius, oficialus Teheranas ir toliau neigia savo dalyvavimą, tiekiant juos.

Islamo Respublikos vadovybė ne kartą yra pareiškusi, kad yra pasirengusi susitikti su Ukrainos puse, kad „išsiaiškintų situaciją“.

Lapkričio 3 d. Irano užsienio reikalų ministerijos pareiškimas buvo paskelbtas po to, kai Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba pažadėjo Teheranui „negailestingą atsaką“, jei Irano pusė ir toliau teiks karinę pagalbą Rusijai. Taip Ukrainos diplomatijos vadovas pakomentavo Vakarų žiniasklaidos pranešimus apie Irano ketinimą perduoti Rusijos Federacijai trumpojo nuotolio žemė-žemė balistines raketas ir naują bepiločių orlaivių-kamikadzės partiją.

 

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(10)
(59)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: