Rusija tiesiog įsiutusi: Ukrainos „aferistai“ skambina rusams ir vagia jų pinigus – apimtys kolosalios, skelbiama, kad padeda NATO šalys  ()

Ukrainoje veikia skambučių centrai, kurie, remiami Vakarų šalių, ima pinigus iš Rusijos gyventojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Rusijos užsienio reikalų ministerijos tarptautinio informacijos saugumo departamento vadovas Ernestas Černuchinas.

Pasak jo, Dniepropetrovske ir Charkive dislokuoti dideli centrai skambina rusams ir, naudodami apgaulingas schemas, iš jų išvilioja pinigus. Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai įsitikinęs, kad Ukraina negalėtų pati vykdyti tokio masto veiklos – tam pritaria JAV, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Nyderlandų, Lenkijos ir Estijos specialistai.

„Šios valstybės vykdo Rusijai priešiškų centrų veiklos dengimo ar infrastruktūros rėmimo politiką“, – patikino Ernestas Černuchinas.

Pareigūnas pridūrė, kad Rusija jau skundėsi Interpolui dėl ukrainiečių sukčių, tačiau jokių kovos su jais veiksmų nesiėmė. Po to rusai ėmė kalbėti apie panašių schemų taikymą Baltijos šalių, Lenkijos ir kitų Europos šalių gyventojams.

Ernestas Černuchinas taip pat pažymėjo, kad karo Ukrainoje fone valstybės kursto neteisėtus veiksmus prieš Rusiją, įskaitant kibernetines atakas naudojant kenkėjiškas programas. Visų pirma, teigiama, kad JAV oficialiai verbuoja ir apmoko programišius, kad šie atakuotų rusus.

 

Anksčiau buvo pranešta, kad Ukrainos programišiai įsilaužė į „1C“ sistemą ir nutekino tūkstančių rusų duomenis. Paskelbtoje duomenų bazėje yra vardų, prisijungimo vardų, slaptažodžių, el. pašto adresų ir kitos konfidencialios informacijos.

Anksčiau programišiai įsilaužė į daugelio Rusijos gyventojų elektroninius pasus, saugomus vieningoje identifikavimo ir autentiškumo nustatymo sistemoje. Jie nutekino duomenis, naudotus prisijungiant prie Rusijos internetinės paslaugos „Gosuslugi“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(96)
(0)
(96)

Komentarai ()