[Žinios trumpai] Situacija žiauriai pavojinga, gali būti branduolinis smūgis: „tarp aukščiausio rango Rusijos generolų yra agentas“  ()

„Putinui buvo leista suprasti, kad nuo keršto pasislėpti neįmanoma“, – sako Jakovina.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-03 [Žinios trumpai] Situacija žiauriai pavojinga, gali būti branduolinis smūgis: „tarp aukščiausio rango Rusijos generolų yra agentas“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos žiniasklaidoje pasirodžiusios žinios apie Kremliaus pasirengimą panaudoti branduolinį ginklą Ukrainoje yra signalas, įsitikinęs žurnalistas, karo ir politikos apžvalgininkas Ivanas Jakovina.

Įtakingas amerikiečių leidinys „The New York Times“ paskelbė nerimą keliančią žinią, kad Rusijos Federacijos generolai diskutuoja apie galimą branduolinio ginklo panaudojimą Ukrainoje ir netgi tam ruošiasi. Straipsnis greičiausiai yra įspėjimas Kremliui, mano Ivanas Jakovina. Jis yra įsitikinęs, kad toks informacijos „nutekėjimas“ JAV buvo tyčinis ir įvykdytas siekiant kelių tikslų. „Nutekėjimas... tiesiogine to žodžio prasme rėkia: „Tarp aukščiausio rango Rusijos generolų yra mūsų agentas (-ai)!“, – sakė žurnalistas.

Jis patikslino, kad kalbos apie branduolinius ginklus Kremliuje yra gana rimtos, nes amerikiečiai pripažino, kad šią informaciją gauna iš labai aukštą rangą Rusijoje turinčių šaltinių. Situacija daugiau nei rimta.

 

Jakovina mano, kad JAV įspėja Kremlių dėl neapgalvoto žingsnio, kalbėdamos apie tokią informaciją ir jos gavimo kanalus, kurie neabejotinai yra artimi Putinui ar aukščiausiai Rusijos karinei vadovybei. „Jie nori aiškiai pasakyti: (...) Baltuosiuose rūmuose jie sužinos apie tai tuo pačiu metu kaip ir Kremlius, ir imsis atitinkamų priemonių... Putinas to nedarys. Jis nesugebėti pasislėpti nuo keršto smūgio: JAV tiksliai žino, kur ir kada jis yra“, – tvirtino žurnalistas.

(111)
(3)
(108)

Komentarai ()