[Žinios trumpai] Netikėtas įvykis: fanatiška Rusijos gerbėja pabėgo į Ukrainą ir buvo susemta  ()

Ukrainoje sulaikyta Rusijos propagandos „žvaigždė“: ji dėl karo pabėgo iš Donecko, bet šlovino okupantus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandinių vaizdo įrašų herojė buvo sulaikyta Charkivo srityje. Moteris pabėgo iš gimtosios Donecko srities, kur šlovino šalį agresorę. Kaip informuoja Censor.NET, Valstybinės policijos Charkivo srities tyrimų skyriaus viršininkas Serhijus Bolvinovas apie tai paskelbė „Facebook“.

Pažymima, kad 60-metė Liudmila gimė Donecko srities Myronivsko kaime, kur buvo laikoma gerbiamu asmeniu. „Ši moteris jau matė Rusijos karą prieš Ukrainą nuo 2014 m., tačiau vis tiek palaikė „Rusijos taiką“. Bet tada ji persikėlė į Charkivo sritį, o ne pas rusus“, – pranešė policija.

Pažymima, kad Velikij Burluko ir aplinkiniai kaimai buvo užimti vasario 25 d. Liudmila nuo pat okupacijos pradžios palaikė ginkluotą agresiją prieš Ukrainą ir okupacinę administraciją. Rugsėjo 5 d. ji dar dalyvavo Rusijos „Pirmojo kanalo“ istorijos filmavime, kuriame kalbėjo apie teigiamą požiūrį į okupaciją, šlovino ir teisino okupantų veiksmus.

 

Tyrėjai surinko visus įkalčius – filmuotą medžiagą ir vietos gyventojų pareiškimus bei pranešė Liudmilai apie įtarimą kolaboravimu su okupantais. Dėl to jai gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki dvylikos metų.

(128)
(2)
(126)

Komentarai ()

Susijusios žymos: