Europa pabudo! Į Ukrainą siunčia galingą „Aspide“ bateriją ir „Hawk“ priešlėktuvines sistemas  ()

Ispanija Ukrainai paruošė naują karinės pagalbos paketą, į kurį įeina priešlėktuvinės raketų sistemos „Aspide“ baterija, „Hawk“ oro gynybos sistemos, prieštankinių raketų sistemos, pabūklai ir sviediniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pranešė Censor.NET, remdamasis „Europos tiesa“, tai pareiškė užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba per susitikimą Kyjive su kolega ispanu Jose Manueliu Albarezu.

„Labai džiaugiuosi, kad yra naujas paketas, jis jau pakeliui į Ukrainą, o artimiausiu metu mūsų valstybė sustiprins gynybinius pajėgumus, gavusi priešlėktuvinės raketų sistemos „Aspide“ bateriją ir raketas jai, taip pat keturias „Hawk“ oro gynybos sistemas, prieštankinių raketų sistemas, pabūklus ir sviedinius jiems, taip pat kitą karinę techniką“, – sakė jis.

Ministras pažymėjo, kad Ispanijos sprendimas perduoti „Hawk“ sistemas prieš kelias savaites buvo signalas kitoms šalims pradėti ieškoti „Hawk“ sistemų jų perdavimui Ukrainai.

 

„Būtent to prašėme Ispanijos, tai padės mums apsaugoti mūsų civilinę infrastruktūrą“, – sakė Kuleba.

„Aspide“ kompleksai skirti apsaugoti strateginius objektus, tokius kaip pramonės įmonės, aerodromai ar jūrų uostai. Jie gali dirbti kaip ešeloninės oro gynybos sistemos dalis ir keistis duomenimis iš kitų tipų oro gynybos sistemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(0)
(59)

Komentarai ()