[Žinios trumpai] Putinas gavo rimtai jį išgąsdinusią informaciją: Arestovičius skelbia, kaip tai paveikė diktatorių  (1)

Putinas turėjo atšaukti „dalinę“ mobilizaciją dėl rusų nepasitenkinimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-03 [Žinios trumpai] Putinas gavo rimtai jį išgąsdinusią informaciją: Arestovičius skelbia, kaip tai paveikė diktatorių  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos prezidentas paskelbė apie mobilizacijos šalyje pabaigą – ji, kaip teigiama, įvykdyta ir yra baigta. Putinas pažadėjo pasirašyti dekretą dėl demobilizacijos, tačiau tik įvykdęs visus „specialiosios operacijos“ Ukrainoje tikslus.

Spalio 31 d., Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius sakė, kad iš tikrųjų Putinas išsamiai išstudijavo apklausos rezultatus ir suprato, kad rusai buvo nepatenkinti mobilizacijos skelbimu. Arestovičius primena, kad dauguma mobilizuotųjų buvo iš karto išmesti į frontą be paruošimo. Spalį prasidėjo masiškos „laidotuvės“ – mobilizuotieji ėmė grįžti namo karstuose. Visa tai žaidžia prieš Putiną ir jis nusprendė atšaukti mobilizaciją, paskelbdamas ją baigta.

Jei mobilizacija būtų tęsiama toliau, neaišku, prie ko ji būtų privedusi pačią Rusijos Federaciją, sako Arestovičius. Kitaip tariant, jei ne neigiami visuomenės vertinimai, dalinė mobilizacija būtų tęsiama tol, kol Rusija pasiektų triuškinamą jėgų persvarą Ukrainoje. Tačiau Putinas negali rizikuoti visuomenės atsisukimu prieš jį. Reikia rasti balansą tarp vyrų metimo į karą ir teigiamo Putino vertinimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(55)
(4)
(51)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: