[Žinios trumpai] Senieji generolai būtų pašiurpę: Prigožinas atvirai skelbia, su kokiu intensyvumu Ukrainoje juda „Wagner“ smogikai  ()

„Šiuolaikiniam karui tai yra normalu“, – teigia Prigožinas, komentuodamas per kiek kasdien pasistūmėja jo „Wagner“ kovotojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 23 d., duodamas interviu Rusijos žiniasklaidai, Jevgenijus Prigožinas sakė, kad lėtas progresas fronte šiuolaikinio karo sąlygomis yra normalus. „Wagner“ kovotojai, pasirodo, kasdien pajuda tik 100-200 metrų.

Lapkričio 2 dieną Jungtinės Karalystės gynybos ministerija, remdamasi žvalgybos duomenimis, paskelbė informaciją apie situaciją Donbase, kur dalyvauja samdiniai iš „Wagner“. Remiantis Rusijos karine doktrina, jos kariai privalo kasdien žengti 30 km gilyn į frontą. Vasario pabaigoje Rusijos karinė vadovybė planavo, kad per mėnesį Ukrainoje jos kariai pajudės apie 1000 km.

Tačiau rugsėjį Ukrainos gynėjai, išlaisvindami Charkivo sritį, kasdien veržėsi po 20 km.

Spalio pabaigoje Prigožinas leido suprasti, kad šiandien Donbase jo samdiniai kasdien veržiasi po 100–200 metrų. Tačiau šiuolaikinio karo sąlygomis, pasak jo, tai yra daugiau nei normalus rezultatas. Prigožinas nebeslepia, kad yra „Wagner“ vadovas. Ekspertai neabejoja, kad „Putino šefas“ bando užsidirbti autoritetą Rusijos saugumo sluoksniuose.

 

Ką reiškia toks Prigožino atvirumas? Na, jis neneša atsakomybės prieš visuomenę - dėl lėto rusų progreso būtų kaltinamas Putinas ir Šoigu. Taigi, jis gali kalbėti ką nori - jokia priesaika ar net valstybinė darbo vieta neverčia jo siųsti „Wagner“ karius veržtis greičiau. Tokie pareiškimai, jei ir erzina visuomenę, tai nukreipia ją prieš Rusijos karinę vadovybę, o tai savotiškai netgi gali būti naudinga Prigožinui.

(24)
(4)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: