Vokietijos įmonė sulaukė rimtų kaltinimų – aprūpino kuru Ukrainą bombarduojančius lėktuvus?  ()

„Wintershall Dea“, anot žurnalistų, glaudžiai bendradarbiauja su „Gazprom“ ir dalyvauja dujų kondensato gavyboje Vakarų Sibire.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos įmonė kaltinama tiekusi kurą Rusijos bombonešiams. Apie tai praneša leidinys „Der Spiegel“.

Savaitraščio žurnalistų teigimu, Vokietijos įmonė „Wintershall Dea“ Rusijos „Gazprom“ galėjo tiekti dujų kondensatą, kuris naudojamas kaip kuras priešo bombonešiams apšaudant Ukrainos miestus.

„Gazprom“ savo ruožtu tiesiogiai tiekia degalus Rusijos lėktuvams, nes yra svarbiausias aviacinio kuro gamintojas Rusijos Federacijoje. Be to, Kremliaus kontroliuojama įmonė glaudžiai bendradarbiauja su Vokietijos „Wintershall Dea“. Kartu jos eksploatuoja dujų telkinius Vakarų Sibire ir gamina dujų kondensatą.

Sprendžiant iš vokiečių bendrovės pareiškimų, jų kolegos rusai kurą gauna tiesiai iš gręžinio, o tolesnis kondensato likimas nežinomas. „Wintershall Dea“ negali garantuoti, kad kuras bus naudojamas tik civiliniams tikslams.

 

Tyrimai rodo, kad minėtas kondensatas yra tinkamas aviaciniam kurui gaminti. Vokiečių žurnalistai atliko tyrimą, įrodantį kuro transportavimą iš Omsko į maždaug dešimtis Rusijos karinių aerodromų su Ukraina besiribojančiuose regionuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(12)
(-5)

Komentarai ()