„DLR lauko vadas“ skelbia sensacingą pareiškimą: rusai žvėriškai subombardavo net 60 % savo pačių kariuomenės  (1)

Rusijos Federacijos okupacinės armijos gretose tokia netvarka, kad draugiška ugnis yra įprasta praktika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos okupacinė armija užsiima savęs naikinimo veikla. Po 8 mėnesių viso masto karo vadovybė negalėjo to paversti sklandžiai veikiančiu mechanizmu.

Dėl to „Telegram“ kanale skundėsi „DLR lauko vadas“, karo nusikaltėlis Aleksandras Chodakovskis.

Jis tikina, kad Mariupolio užėmimo metu Rusijos kariai didžiausius nuostolius padarė sau. Tada Rusijos ginkluotosios pajėgos su aviacija ir artilerija tiesiogine prasme nušlavė miestą nuo žemės paviršiaus. Tuo pat metu į ugnį pateko ir okupantų pėstininkai.

„Po Mariupolio operacijos manėme, kad daugiausia nuostolių patyrėme dėl draugiškos ugnies. Kažkas net įvardijo skaičių – 60 procentų“, – rašė Chodakovskis.

Šį reiškinį jis pavadino „įprastu“ ir „plačiai paplitusiu“ Rusijos Federacijos okupacinės kariuomenės gretose. Akivaizdu, kad tarp grupių nėra jokios sąveikos.

To priežastis tikriausiai ta, kad ją sudaro daugybė skirtingų armijų, kurios nėra pavaldžios vienam centrui: „kadyrovcai“, „Wagner“, „Rosgvardija“, „L/DLR“, sutartinių kariuomenė, mobilizuotieji ir kt.

Chodakovskis papasakojo kelis draugiškos ugnies RF ginkluotųjų pajėgų gretose atvejus.

Taigi, kartą jo grupę minomis bombardavo rusų pulkas. Kaip paaiškėjo, minosvaidžių operatoriai nesiorientavo erdvėje, o tiesiog „atliko užduotį“, pataikydami į komandos nurodytą tašką. Chodakovskio grupuotę, grįžtančią iš fronto linijos, taip pat kartą susprogdino Rusijos minos.

 

„Kažkuris armijos generolas davė komandą savo inžinieriams užminuoti frontą, kuris per dieną pasislinko į priekį, bet generolas net nesivargino pasidomėti situacija“, – piktinosi kolaborantas.

Jis patikslino, kad per tą incidentą tanko įgula žuvo kartu su kuopos vadu.

„Su tokiais genijais mums net nereikia priešų“, – pareiškė Chodakovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(231)
(1)
(230)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: