JAV pulkininkas perspėja apie didelį pavojų: Bidenas ruošiasi siųsti JAV karius į Ukrainą (Video)  ()

Įstatymas draudžia JAV prezidentui be Kongreso leidimo panaudoti ginkluotąsias pajėgas kitose šalyse, tačiau anksčiau įstatymas buvo pažeidžiamas nebaudžiamai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas gali siųsti JAV karius į Ukrainą kovoti su Rusija. Tokį scenarijų „Youtube“ kanale „Judging Freedom“ pripažino buvęs Pentagono vadovo patarėjas ir į pensiją išėjęs JAV armijos pulkininkas Douglasas McGregoras.

Jo pastebėjimais, JAV dabar aktyviai ruošiasi siųsti karius į Ukrainą. Prezidentas gali tai padaryti be Kongreso sutikimo, pasinaudodamas įstatymų sistemos spragomis.

„Manau, kad tai labai pavojingas ir neapgalvotas sprendimas, bet viskas juda link to“, – pažymėjo pulkininkas.

Laidos vedėjas Andrew Napolitano priminė, kad „Karo galių rezoliucija“, priimta nuo 1973 m., įpareigoja JAV prezidentą siųsti karines pajėgas tik gavus Kongreso pritarimą arba esant nepaprastajai situacijai, kurią sukelia išpuolis prieš pačią šalį ar jos kariuomenę. Tačiau prezidentai kelis kartus nebaudžiami pažeidė šį įstatymą, pavyzdžiui, 1999 metais Billas Clintonas išsiuntė karius į Jugoslaviją.

„Verta pripažinti, kad nuo Franklino Ruzvelto laikų gyvename šalyje, kurioje yra prezidentinė valdymo forma. Tai viena iš JAV tragedijų“, – komentavo Douglasas McGregoras.

 

Anksčiau buvęs CŽA vadovas Davidas Petraeusas taip pat užsiminė, kad JAV vadovaujamos NATO pajėgos gali įsikišti į karą Ukrainoje, jei Rusija imsis „baisesnių“ veiksmų. Kartu žvalgybos pareigūnas įsitikinęs: dabar Vladimiras Putinas atsidūrė itin nepalankioje padėtyje, todėl neleis konfliktui paaštrėti.

Taip pat pranešama, kad JAV elito divizija „Screaming Eagles“ ruošiasi įžengti į Ukrainą karo eskalavimo atveju. Dabar dalinys yra Rumunijoje ir kartu su vietos kariškiais atlieka manevrus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(105)
(3)
(102)

Komentarai ()