Itin galingi žemės ūkio dronai imsis rusų naikinimo: skelbiama, ką sugalvojo ukrainiečiai (Foto, Video)  ()

Sprogmenys vietoj trąšų: žemės ūkio dronas DJI Agras T30 išmoko bombarduoti Rusijos ginkluotąsias pajėgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savanorių specialiojo padalinio „Solnyshko“ kariai iš Užkarpatės srities gavo galingą nepilotuojamą orlaivį DJI Agras T30.

Apie papildymą savo feisbuke parašė vietos regiono karinės administracijos vadovas Viktoras Mykyta.

Jis pasakojo, kad DJI Agras T30 į orą gali pakelti kelias minas, kurių bendras svoris siekia iki 30 kg, o taip pat jas numesti operatoriaus nurodymu: visas iš karto arba paeiliui. Ukrainos kariškiai paleidžia du bepiločius orlaivius – vienas atlieka žvalgybą ir aptinka Rusijos pozicijas, o DJI Agras T30 atskrenda iš paskos ir bombarduoja iš maždaug 30 m aukščio.

„Tai svarbus, reikalingas ir aukštųjų technologijų šiuolaikinės kovos elementas, ir mes nukreipiame pastangas, kad tokia technika būtų gauta ir perkelta į karo zoną“, – pabrėžė Mykyta.

Iš pradžių DJI sukūrė Agras T30 žemės ūkiui. Jame buvo įrengtas 30 litrų talpos konteineris ir augalų purškimo sistema specialiais purkštuvais.

 

Modelis gavo dvi kameras su pirmojo asmens vaizdu, kurios leidžia operatoriui apsižvalgyti neapverčiant įrenginio korpuso. Agras T30 taip pat turi sferinį radarą, kuris aptinka aplinkinius objektus, nepaisant apšvietimo ir oro sąlygų, taip pat ryškų prožektorių, skirtą darbui naktį.

 

Nuotolinio valdymo pultas palaiko stabilų vaizdo perdavimą iki 5 km atstumu, o ryškus 5,5 colio ekranas užtikrina operatoriui gerą matomumą net esant tiesioginiams saulės spinduliams. Vienu nuotolinio valdymo pulteliu vienu metu galima valdyti kelis dronus. Prietaisas taip pat turi apsaugą nuo trukdžių.

Vienas iš pagrindinių UAV pranašumų yra patvarumas. Korpusas yra visiškai uždaras ir apsaugotas nuo vandens, dulkių ir kitų grėsmių pagal IP67 standartą. Visi svarbūs elementai turi tris apsaugos nuo žalos lygius.

 

 

„Išmanioji“ baterija yra 29 000 mAh talpos, išsikrovus ją galima iškart pakeisti kita. Standartinis 7200 vatų įkroviklis įkrauna akumuliatorių vos per 10 minučių.

DJI Agras T30 specifikacijos

  • Maksimalus kilimo svoris: 78 kg
  • Maksimalus skrydžio greitis: 10 m/s
  • Maksimalus aukštis: 4,5 km
  • Skrydžio trukmė: 20,5 min., kai svoris 36,6 kg
  • Svoris be akumuliatoriaus: 26,3 kg

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(2)
(72)

Komentarai ()