[Žinios trumpai] „Rusija ruošiasi pajėgų išvedimui iš Chersono“: pasekmės Putinui tikrai nepatiks  ()

Vakarų pareigūnai mano, kad Rusija išves karius iš Chersono. Tuo pačiu Putinas bando nuraminti tuos, kurie aštriai kritikuoja Rusijos karinę vadovybę dėl nesėkmių ir neryžtingo elgesio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikėtina, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas susidurs su didėjančiu Rusijos nacionalistinių jėgų spaudimu dėl numatomo okupacinių pajėgų išvedimo iš Chersono miesto. Aukšti Vakarų pareigūnai mano, kad Rusijos karinė vadovybė ruošiasi išvesti kariuomenę iš Pietų Ukrainos miesto, o tai sukels aštrią vadinamųjų patriotų kritiką, teigiama „Sky News“ medžiagoje.

Vakarų pareigūnai mano, kad išvesti Rusijos karius nuspręsta dėl prastos ten turimos įrangos ir ilgai truksiančio mobilizuotų rezervistų apmokymo. Atrodo, kad kariuomenės išvedimas yra gerai parengtas, nes dauguma civilių jau paliko miestą.

„Kai tai įvyks, galime tikėtis dar vienos aštrios kritikos Rusijos vadovybei bangos. Pagrindinė mūsų užduotis bus ir toliau stebėti, kaip tai paveiks Putino autoritetą. Kol kas jis, atrodo, ir toliau sėkmingai atremia aštrią kritiką, nukreipia ją link savo padėjėjų“, – žurnalistai cituoja vieną iš pareigūnų.

Kartu ekspertai mano, kad Putino padėtis kol kas nėra kritinė, nes jis darė spaudimą Rusijos gynybos ministerijos pareigūnams, atliko personalo pokyčius ir telkėsi šalyje, o tai buvo būtina nacionalistinių jėgų atstovams.

 

„Mūsų vertinimu, vienas iš veiksnių, paskatinusių jį žengti šį žingsnį (imtis mobilizacijos), buvo būtinybė nuraminti tuos, kurie kritikuoja nepakankamai ryžtingą karo eigą“, – sakė vienas iš leidinio pašnekovų.

Tačiau, anot kitų pareigūnų, Rusija neketina atiduoti Chersono be kovos, nes ten atvyksta nauji ešelonai su rezervistais, kurie, tiesa, dažnai būna prastai aprūpinti ir apmokyti. Be to, Rusijos kariuomenė turi rimtų problemų su amunicija ir, svarbiausia, su morale, nes vadovybė jau buvo evakuota į kairįjį Dniepro krantą.

(36)
(1)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: